VIDEO Tesla a lansat primul vehicul electric de teren blindat – Pare SF

675

Tesla a prezentat primul vehicul de teren full electric. Aspectul pare desprins din filmele SF, iar prețul este pe măsura dotărilor. 

La evenimentul de lansare de la Los Angeles, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că camionul, care arată ca un veritabil vehicul blindat, va avea un preț de pornire de 39.900 de dolari și o autonomie maximă de 400 de kilometri. Varianta mai scumpă, de 69.900 de dolari, are o autonomie de peste 800 de kilometri.

„Avem nevoie de energie sustenabilă acum. Dacă nu avem o camionetă (electrică) nu putem rezolva acest lucru. Primele 3 vehicule care se vând în America sunt camionete. Pentru a rezolva (problema) energiei durabile, trebuie să avem o camionetă”, a spus Musk.

Producția de linie este preconizată să înceapă la sfârșitul anului 2021. Camionetele mari reprezintă circa 14,4% din vânzările totale de mașini noi din Statele Unite în primele 10 luni din acest an, vehicule care se vând peste prețul modelului Tesla, undeva la circa 50.000 de dolari.

Camioneta prezentată de Musk marchează prima incursiune a Tesla, al cărei sedan Model 3 este cel mai vândut automobil electric din lume, pe piața camionetelor dominată de giganții Ford Motor Company, General Motors (GM) și suv-urile constructorului Fiat Chrysler. Intrarea pe piața aceasta reprezintă o oportunitate imensă pentru Tesla și o posibilă schimbare de paradigmă, dacă vehicolul producătorului american e adoptat de consumatorii din Statele Unite. Totodată simbolizează și îmbunătățirea tehnologiilor de fabricație a bateriilor, în contextul în care autonomia crește în același timp cu greutatea vehiculului.

video

Musk a precizat printr-un tweet postat înaintea lansării că designul unghiular, din oțel inoxidabil, al camionului a fost parțial influențat de mașina lui James Bond din filmul „Spionul care m-a iubit” din anii ’70, mașină care se transforma în submarin. Persoanele prezente la lansare au întâmpinat noul model cu urale, dar și cu o doză de uimire.

„Pare o versiune camion a DeLorean-ului din Înapoi în viitor”, a comentat unul dintre invitați.

Geamurile camionetei s-au sparte în timpul unei demonstrații pe scenă care trebuia să arate cât de greu sunt acestea de spulberat, iar Musk a fost auzit înjurând înainte de a glumi că „mai există loc pentru îmbunătățiri”.

Pickup-ul Tesla orientează compania mai mult către camioane și SUV-uri. Constructorul a vândut până în prezent în special modelele sale S și 3, dar

Pickup-ul orientează Tesla mai mult către camioane și SUV-uri. Constructorul auto a vândut până acum mai ales berile Model S și Model 3, dar în ultimii ani a început să ofere și SUV-ul Model X și începând de anul viitor SUV-ul compact Y Model.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi