arena platos 1

Iarna se lasă așteptată, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă trebuie să mai aibă puțină răbdare până să ajungă pe pârtiile din județul Sibiu. Arena Platoș Păltiniș vine însă cu noutăți pentru sibienii și turiștii care îi vor vizita în acest sezon.

Parcare mai mare pentru vizitatorii Arena Platoș
Reprezentanții Arena Platoș din Păltiniș au făcut mari investiții pentru a le reda vizitatorii tot confortul. Cea mai mare parte din bugetul de anul acesta s-a îndreptat către parcări.
„Poate noutățile din acest an nu vor părea mare lucru însă efortul a fost considerabil și investiția pe măsură. Cea mai mare parte din bugetul de investiții de anul acesta s-a dus spre extinderea parcării complexului. Parcarea în preajma Arenei Platoș, în zilele de vârf, nu era cel mai plăcut lucru din lume, prin urmare ne-am străduit să maximizăm întreg spațiul pe care îl avem la dispoziție. A rezultat o creștere de 35-40% a capacității parcării complexului, ceea ce credem că va mai relaxa puțin aglomerația de weekend”, anunță reprezentanții Arena Platoș.

Pârtie nouă pentru săniuțe
S-au făcut modificări importante și la pârtiile pentru sănii. „După plecarea ce va fi comună cu traseul sportiv, ce are două curbe destul de dificile, am creat un nou traseu, accesibil pentru toată lumea, adulți, copii sau familii. El se va uni din nou cu vechea pârtie câteva sute de metri mai jos. Iar tot pentru sănii vom amenaja o nouă pârtie, în apropierea pârtiei E. Și la pârtia E am lucrat un pic mai mult, i-am dat o înclinație ceva mai mare pentru mai multă cursivitate”, mai spun cei de la Arena Platoș.

Tarifele din acest sezon la Arena Platoș
În ultimii ani, cei de la Arena Platoș s-au concentrat pe o gamă cât mai largă de ski-pass-uri, în funcție de cerințele clienților, astfel că toate cardurile sunt structurate pe grupe de vârstă, studenți și elevi.
„Toate categoriile de carduri sunt structurate pe categorii de vârstă, studenți și elevi. Ei au la dispoziție cardurile de puncte, cu 30 sau 60 de puncte, cu prețuri între 45 și 120 de lei. Prețul ski-pass-urilor de zi pleacă de la 10 lei la 280 de lei, în funcție de vârstă și numărul de zile. Pentru cei ce vizitează Păltinișul peste weekend dar și pentru sibieni avem carduri de weekend, valabile sâmbăta și duminica sau carduri pentru întreg sezonul care costă între 300 și 1000 de lei. Prețurile detaliate pe categorii le puteți găsi pe site”, menționează cei de la Arena Platoș.

Family Race – primul concurs de la Arena Platoș
Pe durata sezonului următor aproape în fiecare weekend va avea loc câte un eveniment sau un concurs sportiv. „Nu am adăugat în program noi concursuri, am preferat să ne dezvoltăm evenimentele tradiționale, să oferim premii mai atractive pentru a stimula cât mai mulți oameni să participe. Vom începe sezonul cu Family Race, evenimentul nostru preferat și, în același timp, unul dintre evenimentele care a creat mari rivalități între familiile de schiori, vom avea seria de evenimente dedicate sportivilor, concursurile de cross și de freestyle și vom încheia, din nou apoteotic, cu Bikini Race si Slide and Freeze. Încurajăm pe toată lumea să se pregătească de acum pentru cursa de ambarcațiuni de la Slide and Freeze, vrem să facem o ediție epică anul acesta. Suntem dispuși să ajutăm cu sfaturi, cu sugestii, pentru toți cei interesați”, spun reprezentanții Arena Platoș.

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Salut tuturor.
  In fiecare an, la inceput de sezon de ski, citesc noutatile arenei Platos in speranta ca voi putea gasi o partie noua in aceasta arie. Dar din pacate in afara de cresterea preturilor nu am nimic de gasit aici. Dezamagitor!!
  De la an la an numarul de turisti este in crestere, prezenta celor in blugi si adidasi pe partii creste in fiecare an.
  Un mic calcul matematic in care pretul unei zile de ski impartit la numarul de km de partie disponibil pe Arena Platos, ne arata suma de 6,24 Euro/km partie. Acest fapt ma determina sa ma opresc pe drumul catre Paltinis, sa intorc masina si sa o iau la sanatoasa catre Austria.
  Da, 100% catre Austria pentru ca acolo un km de partie disponibil ma costa doar 0,66 Euro.
  O diferenta enorma de pret care imi acopera drumul si restul de cheltuieli. Pret in care sunt si respectat pe partiile din Austria, unde infrastructura este extrordinara!! Partii bine intretinute, largi, delimitate foarte bine, cu lungimi de pana la 7 km si nu in ultimul rand lipsesc „Miticii” in blugi si adidasi de pe partie.
  In acelasi pret al unui ski pass este inclus si transportul intre statiuni cu autobusul.
  Anul acesta mi-am luat bilet in statiunea Bad Hofgastein unde am la dispozitie „doar” 87,5 km de partie. Anul trecut am ratat sejurul in Austria pentru ca sotia mea a fost accidentata pe partiile din Arena Platos cu o saptamana inainte de sejur, suferind o ruptura de coasta, datorita unui tanar pe snowboard care la randul lui incerca sa invete prin multimea de „mitici” prezenti pe partie.
  Fuck, fuck, fuck !!!
  INVESTITII ZERO in aceasta arie de Ski!!!
  Dar oare mai putem spune ca este arie de ski???