foto cumparatori la brânzărie

Prima „Brânzărie” din oraș a fost inaugurată în luna octombrie, în prezența fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, și a colegului său, sibianul Bogdan Trif. Foarte mulți sibieni au venit atunci să vadă cum arată magazinul doar cu brânză și vin de pe strada Turnului, din apropierea Pieței Cibin. La două luni de la inaugurare însă, „Brânzăria” riscă să se închidă.

„Brânzăria” deschisă cu fast în octombrie
La „Brânzărie” nu toată lumea care face brânză în judeţul Sibiu o poate pune pe raft să o vândă. Doar producătorii care fac parte din Asociaţia „Telemeaua de Sibiu” îşi vând produsele aici. Deși inițial fostul ministru spunea că prețurile vor fi mai mici aici, situația nu a stat așa. Acum două luni, cel mai ieftin produs de la magazinul nou deschis costa 5 lei şi era un borcan de iaurt de capră, iar cel mai scump era un kilogram de brânză de burduf din caş măcinat de oaie care costa 78 de lei. Vezi aici detalii de la inaugurare

Producătorii au rămas și fără marfă și fără bani
Potrivit Știrile Pro TV, planul magazinului a fost generos pe hârtie, deoarece doar producătorii certificați puteau să își vândă marfa în brânzărie, fără taxele impuse de supermarketuri. Iar asta doar după ce calitatea produselor era verificată de specialiștii casei de comerț. Toate bune și frumoase până când oamenii s-au trezit că statul i-a lăsat și fără produse și fără bani. Schema era simplă: producătorul îşi primeşte banii după ce brânza este vândută. Cei şase temerari care au bătut palma cu statul s-au trezit însă şi fără produse şi fără bani. Cinci dintre ei s-au retras din proiect, iar magazinul seamănă acum într-adevăr cu unul comunist: galantarele… sunt goale.

„Eu am dus în continuare (n.r.: brânză), sper că ni se face plata, am promisiuni. Nu mi s-a făcut plată cu nimic, nu am primit nimic. În contractul pe care îl avem cu ei au zis la 15 zile. Dar au cam trecut. La 15 zile, dar a trecut o lună”, spune Elena Baciu, producător de brânză.

O vânzătoare din magazinul de pe Turnului spune că cei cinci producători care au plecat au o teamă că nu și-ar primi banii. De asemenea, aceasta spune că intră multi oameni în „Brânzărie”, însă pleacă dezamăgiți fiindcă nu sunt produse.

Actualul ministru al Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a trimis Corpul de control pentru a verifica situația magazinelor deschise de predecesorul său, Petre Daea. Asta după ce persoane din Consiliul de Administraţie al magazinelor Unirea i-ar fi transmis că acolo sunt “probleme cu iz penal”.

Sursa: stririleprotv.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns