pista biciclete
Foto Arhivă

Primarul Astrid Fodor a semnat marți, 26 noiembrie, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor în vederea realizării unui coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini. Acesta a fost semnat cu asocierea de firme SC COMTRAM SA și SC PHOENIX COM SRL Sibiu și are o valoarea totală de 3,29 milioane de lei.

„Încă o dată demostrăm că ne preocupă creșterea mobilității în Sibiu. Prin semnarea acestui contract mai facem un pas spre crearea unei infrastructuri care să încurajeze sibienii să folosească în condiții sigure pistele de biciclete și să opteze cât mai mult pentru folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare către locul de muncă, către diferite zone de interes din oraș sau în natură pentru a petrece timpul liber ”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Investiția presupune crearea unei coridor de deplasare cu bicicleta pe o lungime de aproximativ 2,3 km, format din piste de biciclete cu delimitare corespunzătoare de traficul rutier și pietonal, zone shared – space și zone de tranzit. Pistele nou create vor avea o lățime de 2 m (pentru cele în dublu sens) și respectiv 1 m (pentru tronsoanele cu sens unic). Acestea sunt prevăzute și cu un spațiu de siguranță de 0,5 m sau 1 m, iar pe anumite tronsoane sunt amplasați inclusiv separatori fizici.

Piste Strand Orto

Acest traseul asigură conectarea cu pistele de biciclete existente precum și conectivitatea integrată cu pista de biciclete propusă în cadrul proiectului de amenajare a malurilor râului Cibin și va cuprinde următoarele străzi:
• Str. Maramureșului, între zona podului CFR Alba Iulia și str. Aurel Popa
• Str. Profesor Aurel Popa, între str. Maramureșului și zona str. Profesor Ioan Moga
• Str. Doljului, între str. Maramureșului și str. Bihorului
• Str. Bihorului, între străzile Doljului și Gorjului
• St. Gorjului, între străzile Maramureșului și Bihorului și tronsonul cuprins între străzile Bihorului și Ștrandului
• Str. Ștrandului, între strada Gorjului și scările de acces către strada Moldovei
• Str. George Coșbuc, tronsonul cuprins între străzile Transilvaniei și Dobrogei
• Str. Theodor Neculuță
• Str. Munteniei, între strada Theodor Neculuță și strada Pasajul Spitalului
• Str. Pasajul Spitalului.

Firma contractată va avea la dispoziție 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic, obținerea avizelor și acordurilor și verificarea documentației și alte 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru execuția și finalizarea lucrărilor.

Join the Conversation

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Unde gasesc proiectul pentru strada G. Cosbuc? Sunt multe parcari acolo si daca vor fi desfiintate ,intrun oras in care parcarea este o mare problema,sunt convins ca trebuie sa se renunte pentruca in situatia data parcarea este mai importanta decat o pista de biciclete care deocamdata ar aduce mai multe probleme , decat ar rezolva.

  2. O invit pe doamna Primar sa mearga pe aceste piste existente (nici macar trasate cum trebuie) pe arterele principale, si sa ne intalnim la capat de drum, daca scapa cu viata!
    Este o adevarata aventura, poate ar fi trebuit sa mai iasa si politia pe traseu, sa vada cum incalca automobilistii pistele, nemaivorbind de parcarea pe ele….