caprioara moarta
FOTO: Facebook Prietenii Berzelor / Friends of Storks - Cristian, Romania

O căprioară a fost lovită, marți seara, de o mașină, pe drumul care face legătură dintre Sibiu și Rășinari. Veterinarul ajuns la fața locului nu a putut să o salveze, deoarece, din păcate, aceasta a suferit rănit grave.

Accidentul a avut loc seara trecută, la ora 18.00, la ieșire din Sibiu, în apropierea Muzeului Astra.

„La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 18,00, în municipiul Sibiu, pe DJ 106A, în zona muzeului Astra, un autoturism a fost lovit în partea laterală dreapta de o căprioară care a sărit pe partea carosabilă. Autoturismul era condus spre Rășinari de către o tânără în vârstă de 20 de ani, care nu a suferit vătămări corporale. În urma evenimentului au rezultat avarierea autoturismului, dar și rănirea gravă și, ulterior, decesul animalului. Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au eliberat conducătoarei auto autorizație de reparație și au informat reprezentanții fondului de vânătoare cu privire la circumstanțele producerii evenimentului”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Chiar dacă un veterinar de la Asociația Prietenii Berzelor din Cristian a ajuns la fața locului pentru a îngriji căprioara, aceasta nu a mai putut fi salvată, deoarece a suferit răni grave. „Aseară o mașină a lovit o căprioară pe drumul județean dintre Sibiu și Rășinari. Veterinarul nostru a ajuns la fața locului extrem de repede pentru a-i acorda primul ajutor. Între timp voluntarii noștri au reușit să identifice fondul de vânătoare, să contacteze administratorul și să obțină acordul acestuia pentru a putea interveni. În ciuda promptitudinii cu care s-a acționat căprioara nu a putut fi salvată. Prezenta fractura cu dezarticulare la nivelul extremității distale a tibiei la ambele membre posterioare și fracturi la nivelul radiusului, ulnei și metacarpienelor membrului anterior drept. A trebuit din nou să alegem ce e mai bine pentru animal”, scriu pe pagina de Facebook cei de la Prietenii Berzelor din Cristian.

Aceștia au adăugat că, din nefericire, căprioara nu a putut fi salvată. Dacă ar exista însă un Serviciu de Urgență pentru Animalele Sălbatice, poate că situația ar fi fost alta. „Căprioara nu a chinuit mult timp la marginea drumului. Și mai știm că Serviciul de Urgență pentru Animale Sălbatice pe care luptăm să-l înființăm în județul Sibiu este o necesitate, nu un moft al nostru. Avem nevoie de un serviciu ce sa funcționeze pe baza unor protocoale clare cu instituțiile statului și cu toți factorii implicați și responsabili. Și știm că nu o să ne oprim până când nu îl vom vedea funcționând”, au adăugat Prietenii Berzelor.

Comentariul meu

Lasă un răspuns