RESET la PSD – Viorica Dăncilă a demisionat – Alegeri în filialele județene și Congres Național

1.018

Viorica Dăncilă a anunțat, marți noapte, în ședința Comitetului Executiv, că demisionează din funcția de președinte al PSD, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX. Urmează să fie decisă conducerea interimară a formațiunii.

Conducerea PSD a demisionat, marți noapte, la presiunile social-democraților, nemulțumiți de rezultatele partidului la alegerile prezidențiale. Astfel, Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD, Eugen Teodorovici din funcția de președinte executiv și Mihai Fifor din cea de secretar general.

Marcel Ciolacu va prelua interima șefia PSD, iar Paul Stănescu va fi interimar în poziția de secretar general al partidului. Au fost deciși și alți opt vicepreședinți regionali. Congresul va fi organizat într-o lună și jumătate, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Eugen Teodorovici rămâne simplu membru al PSD. Anterior demisionaseră din funcțiile de vicepreședinți ai PSD Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Roxana Mînzatu, Marian Oprișan și Dragoș Benea.

Viorica Dăncilă a anunțat în ultimul moment al reuniunii CEx că demisionează din funcție, a adăugat Daniel Tudorache. Pe parcursul ședinței nu ar fi vrut să demisioneze nici ea, nici Eugen Teodorovici. De asemenea, Niculae Bădălău a declarat, la finalul unui CEx de aproape șase ore, că Congresul va avea loc undeva în februarie sau martie.

„ Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia și așa a fost condusă doamna Dăncilă să se audă părerea tuturor. Un CEx matur care a fost pe fond, nu de formă. Cu toții am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel. De fapt și de drept nu a picat niciun cap azi, iar o premieră pentru PSD, fostul președinte se regășește în echipa partidului”, a spus Marcel Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Viorica Dăncilă a spus că nu e un moment de slăbiciune, ci este un gest de demnitate făcut pentru partid.

„A fost Comitetul Executiv Național destul de îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale și proiecția pe care o avem în perioadă următoare. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest făcut pentru partid”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv

„După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general și primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la președintele de la Teleorman, președintele de la Mehedinți, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj și domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea și domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurențiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici și domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel”, a spus Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

El a precizat că mandatul conducerii interimare este să organizeze un congres pentru alegerea unei conduceri legitime a partidului.

„ Este o echipă matură. Mandatul nostru este clar, să organizăm în Congres ordinar, asta înseamnă că la toate județele de la fiecare comună să organizăm alegeri. Garantul acestei organizări este domnul Paul Stănescu. Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest Congres. Durează cam o lună să faci alegeri, vin și sărbătorile. În februarie o să vebnim în fața membrilor și delegaților pentru legitimarea unei conduceri. În februarie o să venim în fața delegației pentru alegerea unei conduceri legitime”, a subliniat Ciolacu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi