Ora de Sibiu
Știri in direct
Conti 1

Ce soluții există pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități

926

Din păcate, sunt multe persoane care trăiesc cu diferite tipuri de dizabilități care afectează calitatea vieții. Din fericire, există servicii de îngrijire și însoțire care îi ajută pe acești oameni să ducă o viață normală și activă, implicată în comunitate.

Despre serviciile de îngrijire și însoțire a persoanelor cu dizabilități

Aceste servicii destinate persoanelor cu dizabilități nu se referă doar la simpla asistare la domiciliu a persoanelor defavorizate ci și desfășurarea diverselor activități. Aceste activități sunt adaptate în funcție de tipul și gradul handicapului, cu o grijă permanentă asupra menținerii unei calități ridicate a vieții.

Este important să nu se confunde aceste servicii cu tipul de îngrijire oferită de familii și/sau asistentul personal al acestor persoane cu dizabilități. Scopul acestor servicii este de a sprijini acești oameni să se dezvolte, să devină independenți și angrenați activ pe plan social. Doar ocazional, serviciile pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități pot include și sprijin oferit familiilor și asistentului.

Avantajele acestor servicii de însoțire și îngrijire

În primul rând, se oferă ajutor persoanelor cu handicap, să își păstreze independența, indiferent de gradul sau tipul de handicap. Nimeni nu-și dorește mila semenilor săi, ci își dorește să ducă o viața cât mai autonomă.

Se oferă ajutor persoanelor cu dizabilități pentru a participa și chiar desfășura activități sociale, sportive și culturale. Senzațiile de izolare și alienare socială trebuie combătute activ, pentru a nu degenera la nivel emoțional.

Variantele de ajutor sunt flexibile și accesibile, în funcție de cerințe. Astfel, se pot stabili durata și ora unei vizite, aceste întâniri putându-se modifica sau anula, cu aproximativ 48 de ore înainte.

Ce includ serviciile de îngrijire pentru persoane cu dizabilități

Aceste servicii de însoțire și îngrijire la domiciliu includ curățenie ușoară, igienă personală, cumpărături și plăți, pregătirea mesei, vizite în localitate sau orașul de reședință, companie. Într-un cuvânt, cam tot ceea ce este necesar unui om obișnuit și sănătos.

Pregătirea și experiența celor care îngrijesc persoanele cu dizabilități

Servicii profesioniste și de calitate nu pot fi oferite decât prin intermediul unor persoane calificate corespunzător în acest sens. Acești îngrjitori au absolvit de obicei cursuri de prim ajutor oferit de SMURD, cursuri de infirmerie și cursuri de îngrijitori la domiciliu. De obicei, aceste persoane au experiență în a lucra cu oameni cu diferite tipuri de handicap, ei lucrând de multe ori înainte în spitale, cămine sau alte insituții de acest gen.

Costul serviciilor de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități

 Costurile pot varia destul de mult, de la aproximativ 25 și 30 de lei de lei pe ora, pentru vizite ocazionale, până la 50 și 60 de lei pe oră, pentru persoane cu mobilitate redusă, unde este nevoie să fie trimise câte două persoane îngrijitoare.

În concluzie, putem spune că, deși este dificil să fii o persoană cu dizabilități, asta nu înseamnă că nu mai poți trăi decent, cu ajutor profesionist și cu un buget nu chiar atât de piperat, adaptat posibilităților fiecăruia. O viață normală, cu integrare socială, activități casnice și cultural sportive, poate da sens vieții acestor oameni greu încercați sau chiar loviți de soartă.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...