fbpx

FOTO La un pas de o tragedie pe Valea Oltului – Mașină distrusă de gheața căzută de pe un tir

2.687

Un tânăr din Șeica Mare a fost, în dimineața zilei de luni, la un pas de tragedie. Mașina pe care o conducea a fost lovită de o bucată de gheață care a căzut de pe un tir. Parbrizul s-a spart pe loc, iar cioburile s-au împrăștiat pe scaune.

Totul s-a petrecut pe Valea Oltului, între localitățile Lazaret și Râul Vadului, în jurul orei 09.00. Sibianul spune că se îndrepta către București și, la un moment dat, s-a trezit cu o bucată de gheață pe parbriz. masina parbriz spart2

„Am ieșit din localitatea Lazaret și mergeam către București. De pe sensul opus venea mai tare un tir. Într-o curbă însă, în urma virajului, de pe remorca lui a căzut o bucată mare de gheață direct pe parbrizul meu. Pe loc nu am știut ce să fac. Am oprit în parcarea unui restaurant, m-am dat jos din mașină și am sunat la poliție. Nu am reușit să vad numărul de înmatriculare al tir-ului”, spune Alexandru Angliță.

Sibianul nu a mai putut să își continue drumul și a rămas și cu o mare daună. A încercat, cu ajutorul polițiștilor, să îl găsească pe conducătorul tir-ului, însă în zadar. „Am încercat cu echipajul de poliție din Tălmaciu (…) Nu am reușit să dau de tirist. Toată treaba asta mă costă pe mine drumul și 600 de lei reparație”, spune sibianul. masina parbriz spart1

Tânărul vrea să le atragă atenția, pe această cale, tuturor șoferilor de tir să își curețe prelatele remorcilor înainte să plece la drum. „Sunt două tipuri de remorci: care au copertină și care nu au. Șoferii de tir care au prelată ar trebui să o întindă și să o curețe bine, să nu se strângă apă acolo. Seara îngheață, iar când pleacă la drum pun în pericol viața participanților la trafic”, spune Alexandru.

Din fericire, în urma acestui incident, atât tânărul de 21 de ani, cât și cei doi pasageri din mașină, nu au fost răniți. Evenimentul s-ar fi putut transforma într-o tragedie și totul din cauza neglijenței.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.