Țepe cu locuri de muncă în străinătate la Sibiu – Oameni din toată țara înșelați de o firmă de recrutare

2 3.980

O mulțime de români s-au săturat de salariile mult prea mici de la noi din țară, astfel că își caută de muncă peste hotare, în speranța că vor da peste un job mai bine plătit. Pentru a găsi cele mai bune oferte, cei mai mulți apelează la firme de recrutare. Din nefericire, multe dintre acestea promit să îți dea „marea și cu sarea”, însă fac, în final, un singur lucru: dau țepe. În județul Sibiu sunt multe astfel de firme fantomă, printre care și Crossborders & Work.

Tânără din Galați, înșelată de o firmă din Sibiu
La o singură căutare pe Google, ne apar zeci de firme de recrutare. Toate par serioase, oferă detalii și promit locuri de muncă în străinătate. La fel cum o face și Crossborders & Work din Sibiu.

Pușcă Dorina, o tânără de 20 de ani, stabilită în Tecuci, județul Galați, și-a pus toată încrederea în această firmă. A găsit un anunț pe Internet și și-a spus că merită să încerce. I-a contactat și, la prima vedere, au părut extrem de serioși.

„Am găsit firma Crossborders & Work pe Publi24. Am sunat la numărul afișat și am stabilit să venim din Tecuci la Sibiu să semnăm contractul și să le dăm banii. Am venit în Sibiu în 24 octombrie. Am vorbit cu o doamnă, ne-a pus ștampila pe contract și i-am dat banii. Ne-a cerut 1.400 de lei pentru transport în total, atât pentru mine cât și pentru soțul meu. Era vorba despre un loc de muncă în Franța la o fabrică de ciocolată”, spune Pușcă Dorina.

Astfel, în data de 1 noiembrie, Dorina și soțul ei trebuiau să plece în Franța, doar că, cu numai o zi înainte, femeia a primit un telefon de la una dintre angajatele firmei de recrutare, care i-a spus că plecarea a fost anulată. „Am întrebat-o de ce s-a anulat și a început să se bâlbâie. Atunci m-am prins că e ceva la mijloc așa că am cerut rezilierea contractului. M-am interesat și la ANAF și se pare că e o firmă fantomă. A trecut o lună de când am fost la Sibiu și noi tot nu ne-am recuperat banii. Așa fac ei, îți cer o sumă de bani, îți spun că plecarea e într-o anumită dată, iar apoi te lasă cu ochii în soare”, mai spune femeia.

VEZI AICI LISTA FIRMELOR DE RECRUTARE CARE OBIȘNUIESC SĂ DEA ȚEPE ÎN JUDEȚUL SIBIU

Alți oameni înșelați de aceeași firmă
Pe Internet, zeci de persoane atrag atenția asupra faptului că firma Crossborders & Work obișnuiește să dea țepe. Oameni din toată țara sunt pățiți, aceștia menționând că au plătit o anumită sumă de bani pentru a pleca în străinătate la muncă și au rămas cu buza umflată.

Am căutat și noi detalii despre această firmă. La o primă căutare pe Google, în secțiunea „Recenzii” a Crossborders & Work, apar nemulțumirile oamenilor înșelați. cross borders cross border sibiu„Aveți grijă, este țeapă. După ce iți iau comisionul, nu mai răspund la telefon”, spune Traian Negrila.
„Mi-au dat țeapă, trebuie reclamați”, spune Ștefan, o altă persoană înșelată.
„Toți cei care spun că pleacă cu această firmă sunt de fapt angajații Crossborders. Acești delicvenți intră pe net și postează cu nume fictive, ba că sunt în Anglia, ba în Germania. Nu a plecat nimeni cu această firmă, nu vă faceți iluzii”, scrie Vlad.

Reporterii Ora de Sibiu au încercat să vorbească cu reprezentanții Crossborders & Work. Inițial, am sunat la numărul afișat pe site-ul web al firmei, acolo unde a răspuns un bărbat care ne-a asigurat că ne va pune în legătură cu administratorul. Acest lucru, bineînțeles, nu s-a întâmplat. La două zile distanță însă, am revenit noi cu un telefon. De această dată, nu a mai răspuns nimeni.

SC WORKER EUROPE SRL, o altă firmă care dă țepe. Detalii AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. George scrie

    A plecat cineva cu SMART RECRUTING SIB din Sibiu ? Am platit banii ceruti si nu mai raspund la telefon Ma poate ajuta cineva cu informatii ?

    1. Tudor scrie

      Nu te mai oftica Jane ca n-a plecat cineva cu Crossborders si muriti de foame

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.