Mirosul insuportabil din Șelimbăr – De unde vine

1 5.662

⇓ Ascultă știrea ⇓

Apă Canal Sibiu SA a efectuat mai multe verificări ale funcționalității rețelei de canalizare, ca urmare a sesizărilor apărute în spațiul public cu privire la mirosul neplăcut resimțit de locuitorii din Șelimbăr.

„S-a constatat că sistemul de colectare și transport al apei uzate funcționează în parametri normali, singura problemă fiind identificată pe strada Cloșca din Șelimbăr, unde rețeaua de canalizare este suprasolicitată pe fondul creșterii numărului de imobile racordate la aceasta. În momentul de față, proprietarul rețelei, Primăria Comunei Șelimbăr, are în curs de derulare o investiție proprie ce presupune montarea unei stații de pompare a apei uzate, lucrări ce se află în stare avansată de execuție. După punerea în funcțiune, noua stație de pompare va rezolva problema preluării și transportului apei din canalizarea străzii Cloșca”, transmit reprezentanții Apă Canal Sibiu SA.

Verificări au fost efectuate și la Stația de epurare Sibiu, amplasată pe teritoriul comunei Șelimbăr, unde toate procesele funcționează în parametrii normali din punct de vedere tehnologic cât și al protecției mediului.
În timpul controalelor efectuate în zilele de 4 și 5 decembrie ac, angajații Apă Canal Sibiu SA au constatat existența unor mirosuri neplăcute, generate de dejecții de origine animală și gunoi de grajd, posibil provenind din zona terenurilor agricole, unde este utilizat ca fertilizant, sau de la fermele de animale din apropiere.

”Îi invit pe toți abonații noștri să anunțe în mod direct societatea noastră cu privire la orice problemă ce ține de serviciul public de alimentare cu apă și canalizare. Fiecare sesizare va fi verificată și, acolo unde situația impune, se va intervenii în cel mai scurt timp pentru remediere”, a declarat directorul general al Apă Canal Sibiu SA, ing. Vasile Maier.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Darius Slavici scrie

    Si in zona Tabacariei miroase rau cum intri pe Centura de pe Drumul de la Agnita intra mirosul si in mașină.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...