Trafic în condiții de ceață la Sibiu – Recomandări de la polițiști

0 141

⇓ Ascultă știrea ⇓

În următoarea perioadă vor fi semnalate tot mai multe fenomene specifice sezonului rece. În dimineața zilei de vineri, de exemplu, a fost emisă o avertizare de ceață valabilă în județul Sibiu. În acest sens, polițiștii sibieni vin cu mai multe recomandări pentru șoferi.

Având în vedere că în următoare perioadă fenomenele specifice sezonului rece vor fi tot mai des întâlnite, spre exemplu la primele ore ale acestei dimineți au fost emise atenționări nowcasting pentru ceață cu reducerea vizibilității sub 200 m, iar în anumite zone sub 50 m, polițiștii își fac datoria să le recomande conducătorilor auto următoarele:

 Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarnă;
 Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
 Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
 Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
 Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
 Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
 Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
 Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;
 În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;
 Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legala, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

„Nu in ultimul rând, rugăm conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experinta redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică”, spun polițiștii sibieni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...