Controale la firmele care vând artificii și petarde la Sibiu

0 598

⇓ Ascultă știrea ⇓

Firmele care vând articole pirotehnice au fost luate la control de ITM Sibiu. Acțiunea vine în urma evenimentelor grave pentrecute în anii trecuți la nivelul întregii țări.

„În perioada 02.12.2019-08.01.2020, în cadrul Campaniei Naţionale de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice, I.T.M. Sibiu va desfăşura acţiuni de verificare şi control la agenţii economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice”, anunțp I.T.M. Sibiu.

Acţiunea este motivată de evenimentele grave petrecute în ţară în anii anteriori, care au avut ca rezultat explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice şi care au provocat victime şi pagube materiale.

De asemenea, în perioada sărbătorilor de iarnă se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale care au ca principală cauză utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice de către persoane sub vârsta de 18 ani.

Achiziţionarea de articole pirotehnice care nu au fost păstrate în condiţiile impuse de producător, precum şi utilizarea necorespunzătoare a acestora, pot produce accidentări grave atât utilizatorului cât şi persoanelor aflate în apropiere.

Comercializarea articolelor pirotehnice se poate face numai de către persoanele juridice care au obţinut în prealabil o autorizaţie din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea.

Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept precum şi comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, şi anume 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni (clasa II- IV).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.