Copiii bolnavi de cancer au nevoie de noi – Un ONG adună medicamente la Târgul de Crăciun din Sibiu

1.740

Nimeni nu ar trebui să se lupte pentru viața lui. Nimeni nu ar trebui să audă vreodată cuvântul ”cancer”. Cu atât mai puțin niște copilași are sunt la vârsta la care ar trebui să se joace, să alerge, să se bucure. Copiii diagnosticați cu cancer însă nu pot face asta, cel puțin până se vor vindeca. Dar pentru asta sunt internați câteodată luni de zile. Iar spitalele oncologice pediatrice au mereu nevoie de ajutor pentru a le ameliora starea de sănătate. De aceea, este mereu nevoie de ajutorul nostru. De această dată putem dona medicamente. ”Cutia cu medicamente„ așteaptă să fie umplută la Târgul de Crăciun din Sibiu. 

WhatsApp Image 2019 12 10 at 10.06.42
Sabina duce personal medicamentele copiilor bolnavi

”Cutia cu medicamente” este de fapt numele ONG-ului care de aproape doi ani vine în ajutorul copiilor diagnosticați cu cancer și internați în spitalele oncologice din toată țară. Ideea a pornit de la Sabina Luculescu, o mămică din București, care era internată cu copilul. ”Atunci am văzut că acești copii au nevoie de medicamente banale, care să le amelioreze starea de după chimioterapie, iar de multe ori spitalul nu le are. Am spus atunci că trebuie să fac ceva. La început am adunat de la vecini, rude, apoi, pentru că mi-am dat seama că fenomenul poate crește, am pus bazele fundației”, povestește fondatoarea.

Fundația adună medicamente de bază pentru copii, nu medicamente folosite în tratamentul oncologic. Acestea pot fi donate de oricine dorește să îi ajute pe micuți. ”Medicamentele trebuie să fie noi, sigilate și în termenul de garanție. Este de preferat să fie însoțite și de bonul fiscal, pentru că ele vor fi predate farmaciilor spitalului, care le vor da apoi copiilor. La Sibiu, medicamentele donate, care respectă criteriile, pot fi lăsate în Târgul de Crăciun, la căsuța numărul 37, la familia Mitran”, explică Sabina Luculescu.

Lista cu medicamentele de care au nevoie copiii:

WhatsApp Image 2019 12 05 at 15.46.01

În campaniile trecute copiii au fost recunoscători celor care le-au donat medicamentele și le-au mulțumit cum au știut ei mai bine.

WhatsApp Image 2019 12 05 at 16.09.10 WhatsApp Image 2019 12 05 at 16.09.101

Pe lângă medicamente, de care este mare nevoie, doriți să donați și bani, conturile fundației vă stau la dispoziție:

Asociatia Cutia Cu Medicamente

RO30BRDE441SV61629934410

B.R.D. – G.S.G., SWIFT CODE: BRDEROBU

Copiii se bucură și dacă primesc jucării, puzzle-uri, cărți de citit sau colorat, orice îi poate ajuta să treacă mai ușor peste timpul petrecut în spital și peste efectele chimioterapiei. La fel, este de preferat ca acestea să fie noi sau în stare foarte bună. Se pot lăsa la aceeași căsuță cu numărul 37 din Târgul de Crăciun.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.