Angajaţii Consiliului Judeţean Sibiu nu mai au voie să stea dimineaţa la cafea şi ţigară în faţa instituţiei

0 1.754

Angajaţii Consiliului Judeţean Sibiu trebuie să respecte o serie de prevederi ale noului Cod de conduită etică, unde conducerea instituţiei a prevăzut, printre altele, că “ziua de lucru nu se începe cu o cafea şi o ţigaretă”.

Reguli noi din respect faţă de sibieni

“Ziua de lucru nu se începe cu o cafea şi o ţigaretă în faţa instituţiei sau la birou. Este una dintre imaginile clasice, negative, pe care cetăţenii sau diverşi utilizatori ai serviciilor publice şi-au format-o despre profesionalismul funcţionarilor publici din România” – este una dintre prevederile Codului de conduită etică şi profesională a funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al CJ Sibiu. Angajaţii CJ Sibiu sunt sfătuiţi să se comporte cu cetăţenii aşa cum ar dori să se comporte aceştia cu ei.

Bugetarii de la CJ trebuie să fie atenţi la limbaj

De asemenea, cei de la CJ Sibiu nu trebuie să vorbească tare în birou, pentru a nu-şi deranja colegii şi să respecte curăţenia la serviciu. “Atenţie la limbajul sexist sau xenofob”, este o altă prevedere din acest Cod de conduită al CJ Sibiu. Conducerea CJ Sibiu este preocupată de limbajul şi activitatea angajaţilor, dovadă că aceştia sunt îndemnaţi să nu vorbească în interes personal când sunt la birou. De asemenea, angajaţii CJ Sibiu trebuie să evite la serviciu apelativele de genul “dragă”, “fetiţă”, “copiii mei”. “Evitaţi la locul de muncă apelativele de genul ‘dragă’, ‘fetiţă’, ‘copiii mei’ – ca referire la echipa cuiva, ‘băiatul’ sau diminutivele prenumelor colegilor, subordonaţilor. Acest limbaj este de natură să afecteze imaginea celor cărora le sunt adresate, le afectează demnitatea umană şi încrederea în sine”, se mai arată în Codul de conduită etică şi profesională al CJ Sibiu, potrivit agerpres.ro.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.