Provizii de petarde și artificii găsite în casa unui bărbat din Mediaș

0 277

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au desfășurat mai multe acțiuni la Mediaș pentru a identifica persoanele care comercializează ilegal petarde și artificii.

„La data de 10 decembrie, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au desfășurat acțiuni în municipiul Mediaș pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

În cadrul activităților, polițiștii au depistat un bărbat care deținea la domiciliul său mai multe articole pirotehnice, fără drept.

La domiciliul bărbatului (în vârstă de 44 de ani, domiciliat în Mediaș), au fost identificate:
– 342 bucăți articole pirotehnice din categoria T2;
– 20 bucăți articole pirotehnice din categoria F3;
– o baterie cu 64 focuri din categoria F3 și
– 36 bucăți articole pirotehnice.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea confiscării pe bază de dovadă, iar cercetările sunt continuate de către specialiștii Serviciului A.E.S.P. cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a din Legea nr.126/1995 republicată privind regimul materiilor explozive. Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.