VIDEO – Veste bombă pentru medici. Vezi ce a decis ministrul sibian al Sănătăţii

0 420

⇓ Ascultă știrea ⇓

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, miercuri, că, din 2020, rezidenţii se vor pregăti şi în spitalele militare, în spitalele judeţene mari şi în spitalele private.

Medicii tineri se vor pregăti şi vor lucra şi la privat în România

Costache a anunțat, într-o conferință de presă, că a fost adoptată OUG pentru organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

“Este justificată urgenţa pentru că examenul a fost foarte mult întârziat şi urmează repartizarea medicilor rezidenţi la unităţile medicale. În urma desfăşurării examenului există 2000 de absolvenţi care nu au un loc de rezidenţiat asigurat şi, având în vedere penuria de specialişti, credem că este necesar să asigurăm condiţiile pentru ca ei să-şi desfăşoare rezidenţiatul în România şi să nu fie nevoiţi să plece din ţară”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Declarațiile LIVE ale ministrului Victor Costache:

– Este o zi mare, este o zi importantă, Guvernul a adoptat OUG privind organizarea rezidențiatului.

– Am reuşit să găsim o soluţie europeană de a lărgi baza de formare pentru aceşti tineri minunaţi pe care-i avem. Din 2020, tinerii rezidenţi îşi vor putea efectua stagiile de formare atât în spitalle militare din România, în spitalele judeţene mari şi în spitalele private.

– Ştim că unul din primii paşi în menţinerea tinerilor în ţară a fost mărirea salarială, dar nu a fost suficient, exodul a continuat şi este foarte important să ne aplecăm asupra condiţiilor de muncă şi de formare a acestor generaţii de tineri.

– Sistemul s-a deschis spre trei categorii de spitale, rămâne la latitudinea rezidenților să-și aleagă parcusul ulterior.

– În centrele unde sunt coordonatorii de la nivelul universităților va trebui să facă diferite stagii de formare. Reponsabilii nu trebuie să fie neapărat cadre universitare.

– În prezent, în urma examenului de rezidențiat de duminică, avem un plus de 937 de rezidenți pe medicină generală, un plus de 460 pe farmacie și un plus de 1000 la medicină dentară.

– Am deschis sute de locuri în toate specialitățile, și, în special, cele deficitare. În zilele de 17, 18 și 19 decembrie are loc repartizarea în ordinea mediilor, lucrăm cu colegii noștri ca să debirocratizăm această procedură, să nu mai existe această centralizare la MS, și să permitem centrelor de formare să participe cât mai mult în procesul de schimbare a stagiilor.  sursa: stirile Pro TV

LIVE Ministrul Sănătății, Victor Costache, despre noua OUG privind desfășurarea examenului de rezidențiat. Detalii aici — http://bit.ly/2rrjHbY

Publicată de StirileProTV pe Miercuri, 11 decembrie 2019

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.