Infractor de profesie, prins de polițiști. A dat spargeri și a condus o mașină cu numere false

479

Un bărbat de 29 de ani din Ocna Sibiului bate recordurile la numărul de infracțiuni comise într-un timp scurt. În mai puțin de două luni a dat mai multe spargeri și a încălcat de cel puțin două ori codul rutier. A fost însă prins de polițiști și se va cere arest preventiv pentru el. 

În fapt, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii au stabilit că acesta ar fi săvârșit 3 infracțiuni de furt calificat și 2 infracțiuni la regimul rutier. Astfel:

– la data de 31.10.2019, s-a deplasat cu un autoturism în municipiul Sibiu, pe str. Lânii, iar prin escaladarea gardului unui imobil, dintr-o anexă din curte a sustras mai multe scule electrice (bormașini, flex, drujbă, o trusă cu scule dar și alte scule), prejudiciul creat fiind de aprox. 2.000 lei;

– în perioada 09 – 11.12.2019, prin forțarea lacătului cu care era asigurată poarta de acces în curtea unui teren îngrădit din localitatea Cisnădie a pătruns în curte iar din două containere ar fi sustras 8 anvelope cu jante auto, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 11.000 lei;

– la data de 10.12.2019, prin efracție ar fi pătruns în curtea depozitului din Cisnădie a unei societăți comerciale, iar dintr-un container ar fi sustras mai multe scule (compresor de dimensiuni mari, un aparat de spălat, o ladă de scule, role de cablu electric, precum și mai multe siguranțe electrice), precum și bucăți de țevi din cupru, de dimensiuni diferite, cauzând un prejudiciu estimat la 9.000 lei.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul pe care l-a condus avea aplicat număr fals de înmatriculare, numărul de înmatriculare al mașinii fiind retras. În aceste condiții, cercetările sunt efectuate și sub săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare (art. 334 alin. (2) Cod Penal) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase (art. 334 alin. 4 Cod Penal).

Joi, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de specialiștii în investigații criminale ai Poliției Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi