Secretele pescuitului la crap iarna pe bălțile din județul Sibiu

4.464

Pescuitul la crap iarna în Sibiu are un farmec aparte, dă posibilitatea prinderii celor mai mari exemplare. Iarna este un aliat al pescarilor pasionați, și vom vedea mai departe de ce. 

Câteva trucuri și sfaturi utile pentru pescuit iarna în Sibiu și nu numai 

Iarna, competiția se face mai mult între pescar și crap și mai puțin între ceilalți pescari. Apa rece din sezonul de iarnă modifică puțin datele problemei. Puțini pescari se mai văd la orizont, astel toate locurile bune de pescuit pe balțile din Sibiu sunt la discreția curajoșilor.

Accesoriile de pescuit la crap sunt importante

O tactică interesantă de folosit pentru un pescuit de succes poate însemna pescuitul cu una sau două lansete pe locuri cunoscute și nădite iar cu altă lansetă să se caute peștii. Aceasta lansetă are nevoie de plumbi mai mici, ideal până în 40-42 de grame. Este bine să se pună un semn pe fir de fiecare dată când se lansează, pentru a putea arunca în același loc, în cazul în care există o trăsătură. Pentru a putea scoate de pe fir fără a-l deteriora, se va folosi în acest scop elastic de rubesiană.

Există o mulțime de variante de lansete pentru crap ieftine, însă aici fiecare judecă și în funcție de bugetul disponibil pentru acest hobby. În ceea ce privește tipul lansetelor folosite de cei care pescuiesc crapi în Sibiu, mulți laudă marca de lansete Feder Daiwa, o lansetă folosită cu succes și la pescuitul pe Dunăre, dacă e să ne luăm după spusele veteranilor.

Hangerele de pescuit trebuie să fie bine echilibrate în funcție de montura și sistemul de plumb folosite. Este bine să se folosească cele mai ușoare hangere posibile pentru fiecare caz în parte. Întotdeauna trebuie să i se lase o cădere hangerului.

Trucuri, mituri și secrete

Peștii mai mici nu mai sunt prea activi, în schimb cei de statură mai mare sunt prezenți la căutarea hranei. Un criteriu important pentru alegerea celui mai bun lac este o prezență mai puțină a vegetației pe substrat. Adâncimea, de asemenea, este indicat să fie relativ mică.

Partidele de pescuit din Sibiu, iarna, este indicat să fie cât mai scurte. Peștii au de obicei două perioade pe zi când ies după hrană, după prânz și cam la 3-4 ore după ce s-a lăsat întunericul.

Un alt secret este buna organizare. Ideea este ca cele câteva ore petrecute la pescuit să fie cât mai pragmatice. Spre exemplu, însemnarea lansetelor prin legarea firelor de culori diferite de cotorul lansetelor. În acest mod, orice pescar cu experiență își poate da seama, doar dintr-o simplă privire, care lansetă este potrivită pe distanțe scurte și care este potrivită să fie lansată pe distanțe mai lungi.

Pescarii mai bătrîni au de obicei povești fascinante despre cum se ascund crapii în gropi adânci pe timpul iernii. Acest lucru este totuși opus adevărului și este indicat să se evite zonele umbrite. Cele mai bune zone sunt cele însorite la prânz și după amiază. Crapii caută iarna, când este soare, zone cu apă mică pentru că acolo se încălzesc cel mai repede, mai ales în vecinătatea unui stuf sau a unui copac care atârnă peste mal, locuri care acționează ca adevărate mici capcane de soare. Crapii sunt precum oamenii, ei adoră lumina soarelui, care iarna, în Sibiu, este o rara avis! Iarna aceasta pare momentan destul de blândă în acest sens dar vom vedea ce ne rezervă viitorul pe plan meteorologic.

Firește, acestea nu sunt singurele sugestii, sfaturi sau trucuri pentru a pescui crapi iarna. Cel mai bine este ca fiecare să le descopere, la fața locului, pe oricare lac sau apă bună de pescuit din Sibiu și nu numai.

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi