boris johnson
LEON NEAL

Partidul Conservator condus de Boris Johnson, actualul premier pro-Brexit al Marii Britanii se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Marea Britanie, au arptat rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, potrivit Mediafax.

Conform sondajelor, efectuate la comanda postului Sky News, Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 368 de locuri în Camera Comunelor, peste pragul majoritar de 326 de locuri.

Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, este creditat cu 191 de locuri, faţă de 262 în prezent.Pe locul trei se clasează Partidul Naţional Scoţian (SNP), cu 55 de locuri.

Partidul Liberal-Democrat este creditat cu 13 locuri, Partidul Verzilor a obţinut un singur mandat, iar Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, nu a obţinut niciun loc în Camera Comunelor. Dacă estimările sondajului se vor confirma, rezultatul ar fi un dezastru pentru Partidul Laburist, situaţie care va pune sub semnul întrebării mandatul liderului Jeremy Corbyn. Un astfel de rezultat i-ar conferi premierului Boris Johnson legitimitatea de a insista pentru retragerea rapidă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Comentariul meu

Lasă un răspuns