Istorici, dizidenți și critici literari analizează la Sibiu cele trei decenii de la căderea Cortinei de Fier

0 164

⇓ Ascultă știrea ⇓

Celebrul dizident Radu Filipescu și istoricul Dumitru Lăcătușu vin la Sibiu pe 14 decembrie pentru o dezbatere despre aniversarea a trei decenii de la căderea Cortinei de Fier, organizată de biroul local al europarlamentarului Nicolae Ştefănuţă din Strada Turnului nr. 12, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 17.30.

La discuţie vor lua parte scriitorul şi activistul civic Radu Vancu, criticul literar Luminiţa Corneanu și gazda evenimentului, Nicolae Ștefănuță.

“A existat și sub comunism o istorie a demnității la români. Radu Filipescu este printre cele mai strălucitoare nume din această istorie a demnității noastre. Simbolic vorbind, este unul dintre cei mai credibili & necesari oameni care pot încheia discuția despre comunismul românesc, la trei decenii de la prăbușirea lui. Se cade, așadar, să socotim o enormă șansă prezența lui la Sibiu, la acest eveniment”, afirmă Radu Vancu

„La treizeci de ani de la Revoluţie, moment pe care l-am trăit la Sibiu, este vremea respectului pentru eroi, dar şi a evaluării imaginii de sine. Cum se simte România în pielea ei europeană, cum îşi gestionează traumele tranziţiei, cum ne maturizăm din acest proces? Cum a evoluat Europa după ce nu a mai fost separată în două lumi diferite de Cortina de Fier? Acestea sunt întrebările cu care am pornit la drum în organizarea acestei dezbateri.”, a declarat Nicolae Ştefănuţă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.