MONITORIZARE APM: Cele mai prăfuite cartiere Turnişor, Guşteriţa şi Vasile Aaron Unde e cel mai curat aer din județ

0 8.024

⇓ Ascultă știrea ⇓

Monitorizarea timp de nouă luni a calității aerului din județul Sibiu arată care sunt zonele cu cel mai mult praf în atmosferă. 

În cursul anului 2019, în perioada martie-noiembrie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a monitorizat indicatorul pulberi sedimentabile în mai multe puncte de prelevare, astfel: 8 puncte în mai multe zone ale municipiului Sibiu, 2 puncte în municipiul Mediaş şi câte un punct în localităţile Copşa Mică, Dumbrăveni, Târnava şi Tocile (Sadu).
Din determinările efectuate, cele mai mici valori au fost înregistrate la punctele de monitorizare situate în Sadu şi Dumbrăveni, iar cele mai ridicate în punctele din Copşa Mică şi Sibiu, respectiv cartierele Turnişor, Guşteriţa şi Vasile Aaron, nefiind constatate depăşiri ale cantităţii maxime admisibile de pulberi sedimentabile de 17 g/mp/lună, conform STAS 12574 /1987 „Aer din zone protejate. Condiţii de calitate”.

Supravegherea calităţii atmosferei este considerată activitatea cea mai importantă din cadrul reţelei de monitorizare a factorilor de mediu. Printre poluanţii din atmosferă, substanţe străine faţă de compoziţia normala a aerului, se numără şi pulberile sedimentabile, particule cu diametrul mai mare de 10 micrometri şi densităţi care le favorizează depunerea, datorată gravitaţiei. Sursele din care provin acestea pot fi: procese mecanice, construcţii de drumuri, traficul rutier, industria materialelor de construcţii, arderea combustibililor sau ca urmare a acţiunii de eroziune a vântului asupra solului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.