Temperaturi ridicate în weekend. Maximele vor urca ajunge și la 15 grade

589

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în acest weekend. Meteorologii spun că temperaturile sunt mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru jumătatea lunii decembrie, maximele urcând până la 15 grade Celsius.

Weekend-ul va debuta cu vreme caldă pentru jumătatea lunii decembrie, cu precădere în sud-est spune meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor și va ploua local în vest și nord-vest și pe spații restrânse în restul teritoriului.
„La munte, în special în Carpații Occidentali, se vor semnala precipitații mixte. Unele intensificări ale vântului vor fi în zona montană înaltă și în sudul Banatului. Seara și noaptea, înnorările vor fi mai persistente și ploile mai frecvente în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei, în timpl ce în restul țării va mai ploua slab, izolat, dar dimineața cerul va deveni variabil”, spune meteorologul de serviciu al ANM pentru Mediafax.
Potrivit aceleiași surse, în Carpații Orientali și la altitudini mari în Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei, iar pe creste vântul va avea intensficări, temporar viscolind sau spulberând zăpada.
Astfel, temperaturile maxime ale zilei de sâmbătă se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime, în general între 1 și 9 grade. Se va semnala local ceață, în prima parte a zilei, în special în Moldova și Transilvania, iar noaptea cu precădere în vest și sud-vest.
În Capitală, sâmbătă, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 4-6 grade, spune meteorologul de serviciul al ANM. Cerul va fi temporar noros, iar seara și la începutul nopții va ploua. Totodată, vântul va sufla slab și moderat și vor fi condiții de ceață.
Duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă la orele amiezii, informează Mihaela Raicu.
„Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore în zona Carpaților Orientali și se va semnala ceață la începutul zilei, mai ales în vest și nord-vest, iar noaptea în special în zonele joase din sud, centru și est”, spune meteorologul de serviciul al ANM.
„Vânt slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste. Tempaturi maxime în general între 4 și 13, iar minimele între -4 și 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -9 grade”, completează sursa citată.
În București, duminică, vremea va fi în continuare cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru mijlocul lunii Decembrie, în special ziua.
„Cerul va fi variabil, vântul slab și moderat. Maxima termică va fi de 12-13 grade, iar minima de 1-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Vor fi condiții de ceață, cu precădere în cursul nopții”, informează Mihaela Raicu.
Prima zi a săptămânii viitoare debutează cu o vreme care va fi în general frumoasă, iar procesul de încălzire al vremii va continua, urmând a se înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele normale perioadei.
„Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Maximele, în general, între 9 și 16 grade, iar minimele, între -6 în depresiunile intramontane și 8-9 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață”, spune meteorologul de serviciu al ANM.

În București, luni, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă, cu cer mai mult senin și vânt slab și moderat. Maxima va fi potrivit meteorologilor de 13-14 grade, iar minima de 2-3 grade Celsius.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.