Unul dintre patronii de la Colectiv, după condamnarea la închisoare – „E nedrept”

1.108

Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a declarat, pentru MEDIAFAX, după ce a fost condamnat la mai bine de 11 ani de închisoare că decizia tribunalului este nedreaptă.

Costin Mincu a spus că, în opinia sa, decizia Tribunalului Bucureşti în dosarul Colectiv este una „nedreaptă” şi că va contesta decizia la Curtea de Apel, unde speră ca judecătorii să administreze toate probele şi să audieze inclusiv experţii procuraturii, notează Digi24.

„O consider nedreaptă (decizia, n.r), sper că în apel judecătorii care vor judeca să administreze toate probele, nu aşa cum a făcut domnul judecător Bălănescu. Şi mai mult decât orice, sper să fie audiaţi experţii procuraturii. Adică, mă refer la experţi, experţii INSEMEX şi la experţii pe disciplina în construcţii pe care domnul judecător a decis să nu ii audieze, în cursul dosarului”, a spus Mincu.

Tot el a precizat şi faptul că acest proces, deşi a început în urmă cu patru ani, a durat, practic, doar 14 luni şi a completat spunând că un dosar de „amplitudinea asta nu se poate rezolva în 14 luni”.

„Eu o să vă mai spun că, deşi în opinia publică circulă acest lucru, că procesul a durat patru ani. El a început acum patru ani, dar practic procesul a durat 14 luni, din momentul în care domnul judecător Bălănescu a preluat dosarul după ce primul judecător s-a pensionat şi până când a dat sentinţa, a durat 14 luni. Convingerea mea este că un dosar de amplitudinea asta nu se poate rezolva în 14 luni. Cu tot respectul pentru domnul judecător, noi o să contestăm decizia şi o să vedem exact ce se va întâmpla în apel”, a declarat patronul Colectiv.

Acesta a menţionat şi faptul că nu consideră decizia Tribunalului a fi una justă, motivând că, dacă ar fi considerat că are vreo vinovăţie „în dezastrul acesta teribil”, ar fi pledat vinovat.

„Atâta timp cât am pledat nevinovaţi, nu o consider deloc justă. Dacă aş fi considerat că am o vinovăţie în dezastrul acesta teribil, aş fi pledat vinovat. Dar acuzaţiile care ni se aduc de către procurori, noi le considerăm a fi false, pentru că nu noi am construit clubul, a fost o firma de construcţii care a construit acel club, nu ne-am autorizat noi, ne-a autorizat Primăria, nu ne-am controlat noi, ne-a controlat ofiţerii ISU”, a spus Mincu.

„Deci toată responsabilitatea care se pune pe umerii noştri, din punctul de vedere al neconformităţii spaţiului, din punctul nostru de vedere, nu stă pe umerii noştri, pentru că atâta timp cât statul îţi verifică, îţi controlează şi îţi autorizează spaţiul în care ai o afacere, din punctul nostru de vedere statul trebuie să poarte toată responsabilitatea”, a conchis acesta.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi