FOTO Pași concreți pentru construirea primei parcări supraetajată din Sibiu – Costă peste 28 de milioane lei

4.047

Ultimele detalii importante sunt puse la punct în ceea ce privește prima parcare supraetajată din Sibiu, amenajată în cartierul Hipodrom III. În curând vor începe lucrările.

Primăria Sibiu face un pas înainte în punerea în aplicare a proiectului parcării supraterane din zona Mihai Viteazu. Contractul de execuție a lucrărilor, care are ca obiect amenajarea parcării, a fost scos la licitație. Conform caietului de sarcini, se va întocmi documentația tehnică necesară în vederea obținerii avizelor și acordurilor, vor fi elaborate proiecte de specialitate pentru relocarea sau protejarea utilităților existente (gaz, curent, apă canal, telecomunicații), va fi întocmit un scenariu de securitate la incendiu, va fi realizată asistența tehnică și, bineînțeles, vor fi executate lucrările.

Viitoarea parcare se va construi pe un teren care aparține Primăriei Sibiu. Accesul auto și pietonal se va realiza din strada Rahovei și strada Nicolae Iorga, iar accesul pietonal din Mihai Viteazu.

105 locuri de parcare vor fi amenajate la sol, în spațiile dintre blocuri, și 320 de locuri în parking-ul supraetajat. În funcție de numărul de locuri de parcare agreat parking-ul va avea unul sau două subsoluri.

În caietul de sarcini se arată faptul că va fi realizat un sistem de iluminat eco-eficient pentru întreg spațiul amenajat, dar și pentru zonele adiacente, parcarea va fi supravegheată video și va dispune de un sistem automat de acces.

Termenul contractului:

  • 4 luni proiectare
  • 14 luni execuție

Valoarea estimată pentru execuția lucrărilor este de 28.365.367,50 lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi