fbpx

Bani de la Guvern pentru Sibiu în 2020 – Investiții la Palatul Copiilor și bazinul Olimpia

0 940

⇓ Ascultă știrea ⇓

Așteptările sibienilor primesc răspuns ferm din partea guvernării liberale. Doar la momentul angajării răspunderii pe bugetul anului 2020, Guvernul alocă sume semnificative de bani pentru investiții în județul Sibiu și deblochează proiectele mari pe fonduri europene

Guvernul PNL acordă sprijin pentru investiții așteptate de comunitățile din județul Sibiu. Reabilitarea Palatului de Justiție, a bazinului Olimpia, a Palatului Copiilor, finanțarea centurii Mediașului, precum și deblocarea unor investiții în mai multe localități din județ sunt finanțate în proiectul bugetului pe anul viitor.

Vicepremierul Raluca Turcan spune că investiții blocate de mai mulți ani vor fi deblocate, după ce au fost găsite soluții de finanțare atât de la bugetul de stat, cât și prin fonduri europene. “Sprijinul pentru proiectele de investiții din județul Sibiu este necesar pentru dezvoltarea comunităților locale. Toate investițiile sunt așteptate de sibieni, multe dintre ele fiind blocate de prea mult timp prin sertarele de la ministere. Astfel, am găsit soluții de finanțare atât de la bugetul de stat, cât și prin fonduri europene, tocmai pentru a debloca proiectele stringente din județ, precum Centura Mediașului, Palatul de Justiție din Sibiu sau Palatul Copiilor. Dar am venit și cu proiecte noi de investiții, precum construcția subtraversei pietonale de la Tălmaciu sau reabilitarea  bazinului Olimpia”, susține Raluca Turcan.

Investiții în municipiul Sibiu

Pentru Municipiul Sibiu au fost alocate sume importante pentru derularea proiectelor de investiții, precum: reabilitarea Palatului de Justiție, a bazinului Olimpia, Palatului Copiilor și Clubului Sportiv Șoimii.

Proiectul cu cele mai multe fonduri alocate de la bugetul de stat pentru municipiul Sibiu este reabilitarea Palatului de Justiție. Guvernul PNL susține acest proiect cu suma de 27 mil lei. încercând astfel să deblocheze criza  în care se află de mult prea mult timp instituțiile de justiție din Sibiu.

Următorul proiect aflat printre prioritățile PNL pentru municipiul Sibiu este reabilitarea bazinului Olimpia pentru care sunt alocate 500.000 lei de la bugetul de stat pentru anul 2020.

De asemenea, pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale și sportive din municipiul Sibiu, executivul PNL susține de la bugetul de stat proiecte precum: reabilitarea Palatului Copiilor și reabilitarea Clubului Sportiv Șoimii Sibiu, ambele proiecte însumând 1,2 mil. lei.

Bani pentru varianta ocolitoare a Mediașului

În județul Sibiu, guvernul PNL a deblocat proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, dar au și inițiat un proiect necesar în acest domeniu.  Construcția subtraversei pietonale pe DN 7 Tălmaciu, necesară pentru a fluidiza traficul din zonă, este proiecctul inițiat de PNL pentru care s-au alocat 600.000 lei de la bugetul de stat.

Un alt proiect important susținut de PNL pentru dezvoltarea infrastructurii județului Sibiu este finanțarea construirii variantei de ocolire a municipiului Mediaș. Pentru Mediaș și Sibiu, executivul PNL a mai deblocat proiectul de apă-canal. De asemenea, pe axa de proiecte europene destinate dezvoltării urbane, în municipiul Sibiu este susținut proiectul de traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin.

Un beneficiar al proiectelor pentru îmbunătățirea infrastructurii de educație este Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Astfel, la ferma didactică din localitatea Rusciori a Facultății de Științe Agricole, Industria Alimentară și Protecția Mediului se vor face, din fonduri europene, lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și echipare a infrastructurii educaționale. Este deblocat, de asemenea, proiectul de reabilitare, consolidare, extindere și dotare a infrastructurii educaționale destinate Facultății de Litere și Arte.

Guvernul Orban susține și demersurile de regenerare urbană în orașele mici și mijlocii, pe această axă fiind deblocate proiecte din localitățile Mediaș, Copșa Mică, Avrig, Săliște. Tot la Săliște este deblocat proiectul de creare a infrastructurii recreative și edilitare, iar la Dumbrăveni vor fi finanțate, din fonduri europene, lucrările de reabilitare și modernizare a centrului orașului, înființarea unui centru de zi, precum și reabilitarea și modernizarea clădirii existente.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.