Sibiul lăudat din nou – Germanii de la „Geo” vorbesc la superlativ despre oraș

0 2.582

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sibiul apare din nou într-un top al celor mai frumoase orașe. Acum un site german de călătorii este cel care așează orașul printre locurile ce merită vizitate. Articolul în care este menționat Sibiul se numește “Zece frumuseți urbane departe de metropolele cunoscute“ și a fost publicat în revista GEO.

„În umbra Amsterdamului, a Londrei sau Parisulul tot mai multe orașe se trezesc aidoma frumoasei din pădurea adormită și oferă perspective autentice asupra țării și culturii.

Orașul românesc Sibiu este situat la marginea de nord a Carpaților Meridionali și este apreciat ca fiind centrul cultural al Transilvaniei. Cunoscut și sub numele de Hermannstadt, Sibiul a fost înființat în sec. 12 de către coloniști germani ca metropolă a comerțului și oraș al meșteșugarilor. Istoria impresionantă a Capitalei Culturale Europene din 2007 se oglindește în caracterul medieval și premodern al Orașului Vechi bine restaurat. Ca obiective turistice se remarcă Turnul Scării (1542), poarta ce leagă Orașul de Sus de Orașul de Jos, Turnul Sfatului din sec. 13, legat de fosta primărie, cât și Piața Mare și Piața Mică. ” se arată în articol.

Celelalte nouă orașe alături de care este menționat Sibiul sunt Hildesheim/Germania, Murcia/Spania, Poznan/Polonia, Vilnius/Lituania, Arles/Franța, Ålesund/Norvegia, Zadar/Croația, Lvov/Ucraina si Aberdeen/Scoția.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.