Aproape 40 de accidente pe munte – Salvamontiștii au intervenit și în a doua zi de Crăciun

0 260

⇓ Ascultă știrea ⇓

Salvamontiştii au intervenit, în a doua zi de Crăciun, la 39 de accidente pe munte, cele mai multe în Sinaia, Predeal, Gorj și Lupeni. 

Potrivit Salvamont, și a doua zi de Crăciun a fost o zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, aceștia fiind solicitați să intervină la 39 de evenimente.

Cele mai multe accidente au fost la Sinaia, Predeal, Gorj, Lupeni. Apoi, accidente s-au produs în Alba, Bușteni, Caransebeș, Maramureș, Mureș, Brașov, Suceava, Neamț și Sibiu, notează Mediafax.

Principalele cauze ale accidentelor au fost reglarea necorespunzătoare a legăturii de schi, folosirea de mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă și gradul mare de încărcare al puținelor pârtii funcționale cu practicanți ai sporturilor de iarnă.

În această perioadă, peste 400 de salvamontiști se află, zilnic, la datorie.

Printre altele, salvamontiștii gorjeni au intervenit pentru recuperarea unei mașini care a rămas înzăpezită în partea de nord a stațiunii Rânca. Cele trei persoane din mașină, între care și un copil, nu au avut probleme medicale și au fost adăpostite într-o cabană până când salvamontiștii și un echipaj al serviciului de deszăpezire de la Drumurile Naționale au reușit să recupereze și mașina. În zonă era viscol puternic cu zăpadă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...