Încălzirea globală ne va aduce mari schimbări în viitor, avertizează un climatolog

1 868

⇓ Ascultă știrea ⇓

Anul 2019 se va încheia ca fiind unul din cei mai călduroși din istorie. În luna noiembrie s-au înregistrat temperaturi cu cinci grade mai mult decât ar fi fost normal. Iar meteorologii avertizează că schimbările nu se opresc aici, scrie digi24.ro. 

Ce se întâmplă în România nu e ceva singular și vedem recorduri peste tot în lume, recorduri la nivel global. Ultima lună noiembrie a fost a doua la nivel global cea mai calduroasă, dacă o comparăm cu a doua jumătate a secolului 19, de când avem observații periodice pe glob. Probabil că 2019 va și la nivel global al doilea cel mai călduros. Practic, în topul primilor cei mai călduroși ani la nivel global avem ultimii ani. Avem 2016 cel mai călduros an și probabil 2019 va veni, 2015, 2017”, a spus Roxana Bojariu, climatolog, la Digi24.

„Cursa aceasta a încălzirii globale din păcate continuă și se accelerează, ne putem aștepta la accelerări din ce în ce mai mari în viitor. Sperăm că vor fi măsuri în acord cu Tratatul de la Paris care vor limita această cursă infernală, pentru că la un moment dat nu vom mai putea ține pasul. Nu e vorba doar de încălzire graduală, e vorba și de modificarea tipurilor de vreme, modificarea felului în care se manifestă fenomenele altfel obișnuite pentru locul și timpul din an”, a adăugat ea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Silviu scrie

    Este nevoie de masuri urgente pentru a incetini cat se poate de mult incalzirea globala. Declaratiile presedintelui Putin sunt interesante…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.