pacienta arsă pe masa de operație - ministerul sănătății avertizează
Foto Arhivă

Ministrul Sănătății, Victor Costache, atrage atenția în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca și spune că este suspect faptul că niciun chirurg nu colaborează. Ministrul atrage atenția că există risc de mușamalizare, scrie digi24.ro.

Ministerul Sănătății precizează că a aflat vineri seara de „situația regretabilă de la Spitalul Clinic de Urgență București, unde o pacientă a suferit arsuri grave chiar în sala de operație” și că a fost trimisă încă ieri o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București, care a demarat un control la unitatea sanitară.

„A fost verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenția chirurgicală și s- au consemnat declarațiile la o parte din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent”, potrivit unui comunicat de presă.

Dacă este cazul, vor fi mobilizați și specialiști de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operații funcționează la parametri normal și dacă personalul medical a fost instruit și a luat cunoștință de modalitatea de funcționare a acestor echipamente, se mai arată în comunicat.

„Este regretabil că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident. Ieri seara, când am primit informația, am și dispus trimiterea imediată a unei echipe de control, de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul mușamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan și facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza.

Nu vom avea niciun fel de milă față de cei care au greșit, mutilând această pacientă și punându-i serios viața în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicați în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la MS și DSP București. Ministerul Sănătății, în funcție de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor și alte instituții competente. Nu vreau să mă antepronunț, însă este vorba de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere și-și pune viața în mâna medicilor și ia foc pe masa de operația” a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, potrivit comunicatului.

Ultima oră

Comentariul meu