Pacienta care a luat foc în sala de operații a murit

0 3.592

⇓ Ascultă știrea ⇓

Femeia în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operații de la Spitalul Floreasca din București a murit duminică seară, a confirmat, pentru MEDIAFAX, deputatul Emanuel Ungureanu.

„Din păcate, din cumulul de probleme care au existat de la momentul în care a fost incendiată această doamnă și până la momentul în care s-a întâmplat tragedia în această seară, vorbim despre omor din culpă și putem vorbi fără nicio problemă de neglijență gravă, atâta vreme cât informațiile contradictorii pe care le-a dat in aceste zile medicul curant Mircea Beuran incrimina pe nedrept doar personalul auxiliar pentru ce s-a întâmplat în sală și același medic curant a strecurat și o altă minciună care nu poate fi contestată și anume că pacienta ar fi fost dezinfecată cu o substanță pe bază de alcool pentru că ar fi fost alergică la iod”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul Emanuel Ungureanu.
Potrivit acestuia, nu a fost efectuată nicio analiză care să ateste că pacienta ar fi fost alergică la betadină sau la o substanță pe bază de iod.
„Transmit familiei îndoliate condoleanțele mele sincere și îi rog să lupte pentru adevăr în memoria acestei doamne care s-a stins din viață din cauza acestei grave neglijențe din partea unor oameni în mâna cărora și-a pus viața”, a mai precizat Ungureanu.
O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca și, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul mușamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.