Sezonul petardelor – Mii de articole pirotehnice vândute ilegal în Târgul Obor din Sibiu

0 372

⇓ Ascultă știrea ⇓

Patru persoane care dețineau și comercializau, fără drept, articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate au fost depistate în Târgul Oobor în perioada 27 – 29 decembrie.

„La data de 27 decembrie, în jurul orei 11.30, în zona Târgului Obor, polițiștii de la arme și substanțe periculoase au depistat 2 persoane de sex masculin care dețineau asupra lor articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat asupra celor doi bărbați (în vârstă de 25 și 36 de ani, domiciliați în Sibiu, respectiv satul Bogatu Român) cantitatea de 1.388 bucăți din categoria F3, în greutate de 8 kg., valoare 1000 de lei. Referitor la bunurile găsite asupra acestora, unul dintre bărbați a declarat că le-a achiziționat din București, de la o persoană necunoscută și nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

De asemene, la data de 29 decembrie, tot în zona Târgului Obor, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Avrig, care deținea asupra sa mai multe articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate, respectiv 33 bucăți articole pirotehnice din categoria F3, în greutate de 1 kg. și valoare de 150 lei. Bărbatul nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor.

Totodată, la data de 29 decembrie, un alt bărbat a fost depistat în zona Târgului Obor având asupra sa mai multe articole pirotehnice din categoria celor interzise la deținere și comercializare persoanelor fizice neautorizate, respectiv 360 bucăți articole pirotehnice, în greutate de 2 kg. și valoare de 350 lei. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Brașov, a declarat că le-a achiziționat din București, de la o persoană necunoscută, nu deține autorizație pentru comercializare articole pirotehnice și nici documente de proveniență a bunurilor.

În toate aceste cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operaţiune cu articole pirotehnice, fără drept, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Articolele pirotehnice, în cantitate totală de 11 kg și valoare de 1.500 de lei au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.