zapada moscova

Capitala Rusiei, Moscova, apelează la zăpadă artificială pentru cea mai caldă lună decembrie din ultimii 140 de ani.

Temperatura a rămas la valori pozitive la Moscova, astfel că autoritățile au decis să apeleze la camioane cu zăpadă artificială pe care au adus-o în centrul orașului pentru o competiție sportivă. Imaginile prezentând procesul de livare a zăpezii artificiale au fost însoțite de ironii pe rețelele sociale pornind de la faptul că în Moscova, în mod obișnuit, problema este deszăpezirea care costă milioane de dolari.
“Asta-i toată zăpada de la Moscova. E păzită în Piața roșie”, a glumit un utilizator de pe Instagram care prezenta o fotografie realizată în apropiere de Kremlin.
Valorile termice înregistrate la Moscova sunt la cele mai mari valori din istoria de 140 de ani a înregistrării temperaturii. Pe 18 decembrie s-au înregistrat 5,4grade celsius, depășind cea mai mare valoare înregistrată în această lună, care data din 1886.
Vremea blândă a afectat hibernarea animalelor de la grădina zoologică din Moscova și a făcut să înflorească liliacul și magnoliile de la grădina botanică a Universității de Stat.
Ninsorile încep în Rusia în octombrie sau noiembrie. De data aceasta, cantitățile de zăpadă care au căzut nu au reușit să reziste la Moscova, topindu-se rapid.

Autoritățile au anunțat că zăpada artificială a fost adusă în centrul orașului pentru o demonstrație de snowboard programată în perioada de Anul Nou, fiind produsă la un patinoar local.
Rusia a semnat tratatul de la Paris pentru combaterea încălzirii globale. Vladimir Putin a afirmat de curând că problemele climatice amenință Rusia. Țara înregistrează un ritm de încălzire de 2,5 ori mai rapid decât media raportată la nivel global, a explicat oficialul de la Kremlin.
În schimb, Putin consideră că nu se cunosc exact cauzele fenomenului: “Nimeni nu știe cu adevărat ce cauzează schimbările climatice, cel puțin la nivel global”. Totuși a arătat că toată lumea trebuie să facă “toate eforturile pentru a preveni schimbările climatice dramatice”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns