20190212 142222

Meteorologii anunță că în primul weekend din acest an va ninge. Vineri, temperaturile vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, dar de sâmbătă lucrurile se schimbă, astfel că apar precipitațiile.

Vineri, 3 ianuarie 2020
Valorile termice diurne vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile sudice și estice, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul normelor climatologice, notează a1.ro.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 70 km/h. temperaturile maxime se încadrează între 0 și 10 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade.

Sâmbătă, 4 ianuarie 2020
Valorile termice diurne se vor situa în continuare peste cele caracteristice perioadei. Ziua, cerul va fi variabil, iar după orele amiezii nebulozitatea se va extinde în regiunile vestice, nordice și centrale unde se vor semnala precipitații slabe, mixte. Noaptea vor fi înnorări și precipitații în aproape toată țara. La mute va ninge din nou și se va depune un strat nou de zăpadă, îndeosebi în Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. În celelalte regiuni, predomină ploile. Treptat, se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla cu putere la munte, în special pe creste, cu rafale de peste 80 km/h, viscolind zăpada, iar local, la cote mai reduse, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minim între -4 și 3 grade. Dimineața va fi ceață.

Duminică, 5 ianuarie 2020
Valorile termice sunt în scădere. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte și în jumătatea de nord a țării. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 90 km/h pe creste, spulberând zăpada, iar la cote mai reduse între 45…55 km/h. Temperaturile maxime se încadrează între 0 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa: a1.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns