Dezastru în Australia – Peste 500 milioane de animale ucise de incendiile devastatoare

0 3.388

Incendiile devastatoare din Australia continuă să facă ravagii. Milioane de animale au pierit în flăcări.

Aproximativ 500 de milioane de păsări, reptile și mamifere au murit până acum în incendiile din sud-estul Australiei, estimează Universitatea din Sydney. Cifrele continuă să crească, întrucât de sâmbătă sosește un nou val de căldură.

Peste 100 de incendii pârjolesc și acum regiunea, iar câteva hectare de pădure fumegă, informează evz.ro. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini apocaliptice. Cangurii încearcă să scape, cu disperare, din urgia flăcărilor și a crengilor care cad din copaci. Una dintre cele mai fragile specii de aceste păduri este koala, care se mișcă foarte încet și care se hrănește cu frunze de eucalipt, un copac extrem de inflamabil. Numărul de koala morți a ajuns la 8.000, însemnând o treime din populația speciei din aceste regiuni. australia news com au

Stand up for Nature, o alianţă de 13 asociaţii, solicită oprirea imediată a tăierii arborilor din pădurile native ale regiunii, până când se face o evaluare a pierderilor de plante şi animale. „Impactul asupra multor specii a fost extrem şi continuă. Dimensiunea totală a pierderilor nu va fi probabil cunoscută niciodată, dar vor fi cu siguranţă milioane de victime animale”, a avertizat ONG-ul într-o scrisoare către premierul Gladys Berejiklian. „Efectele incendiilor catastrofale au fost de o asemenea amploare încât ar fi de neconceput să se mai permită pierderi suplimentare”, avertizează ei.
Sursa: evz.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.