Ingineriile schimbării lui Neagoe – Cum a fost ’’lucrat’’ antrenorul Sibiului și convins să plece

1 5.607

⇓ Ascultă știrea ⇓

Plecarea lui Eugen Neagoe de la cârma lui FC Hermannstadt, într-un moment în care echipa era într-o vădită creștere de formă, a surprins pe multă lume. Gazeta Sporturilor dezvăluie însă că tehnicianul nu mai era dorit de conducere, iar cei de acolo au făcut tot ce e posibil să îl convingă să demisioneze.

Vasile Miriuță (51 de ani) avea deja un acord cu conducerea de la Hermannstadt și-i va prelua din nou pe sibieni. Șefii Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir știau că-l vor readuce și au căutat un pretext să-l debarce pe Eugen Neagoe, condamnat până la urmă fiindcă ar fi cerut o reformă prea amplă a lotului.
Eugen Neagoe a condus-o pe Hermannstadt pe poziția a zecea, deasupra locurilor care pică în liga a doua, însă antrenorul n-a avut nicio șansă de a continua la Sibiu. Conducerea hotărâse deja să-l schimbe cu Miriuță și ar fi operat modificarea indiferent de rezultatele pe care le-ar fi înregistrat echipa în ultima parte a anului 2019.
Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir aveau un acord cu Miriuță încă de acum două luni, explică surse din club, și căutau doar un pretext pentru despărțirea de Neagoe. Ocazia a apărut înaintea ultimei etape din anul trecut, când tehnicianul a cerut, într-o ședință cu șefii, refacerea din temelii a lotului pentru a garanta salvarea de la retrogradare.
Mureșan s-a opus în discuția avută cu Eugen și a susținut și într-o declarație publică: „Nu puteam accepta să schimbăm atât de muți jucători!”.
Hermannstadt a câștigat ultima partidă a lui Neagoe, 1-0 cu Iași, apoi antrenorul a anunțat că va părăsi clubul. Simțise și el că i se șubrezise postul. Ce se petrecuse, din moment ce rezultatele fuseseră bune, respectau obiectivul de a păstra echipa deasupra ultimelor trei locuri?


A inventat o grevă
Eugen a scos din echipă, uneori chiar și din lotul de 18, fotbaliști care au ajuns la Sibiu prin intermediul lui Octavian Moraru, un impresar cu influență în club.
Fiul lui Valerii, patronul care a falimentat Rapidul, s-a supărat că Jo, Caiado, doi clienți ai lui, nu jucau suficient de mult și a lansat în presă informația potrivit căreia fotbaliștii străini din lot ar fi planificat o grevă, un protest față de metodele de pregătire ale lui Neagoe.
Știrea falsă a circulat pe site-uri. „Geană” a avut o discuție cu jucătorii: „Vreți să faceți grevă?”. „Mister, nu ne-am gândit la așa ceva” a fost răspunsul. Agentul lansase, oricum, zvonul că vestiarul nu-l mai suporta pe Neagoe.
Miriuță a acceptat, așadar, de două luni să se întoarcă la Sibiu, o formație pe care a salvat-o de la retrogradare la limită în sezonul trecut. S-a calificat la baraj ca urmare a unei partide dramatice cu Dunărea Călărași în play-out și apoi a învins-o pe U Cluj, din liga a doua, ca să obțină dreptul de a continua în Liga 1. Vasile a plecat pe urmă în Ungaria, la Kisvarda, unde a fost demis după numai nouă meciuri.muresean miriuta

Conexiuni la Iași, la Sibiu, la Mediaș
Octavian Moraru, impresarul care a făcut tot posibilul „să-l lucreze” pe Neagoe la Hermannstadt, e conectat la mai multe cluburi din Liga 1. Firma pentru care lucrează el a plasat fotbaliști și membri ai staff-ului tehnic și medical la: Hermannstadt, Iași, Gaz Metan, U Cluj, Petrolul. Jucătorii pentru care agentul s-a supărat pe Neagoe au fost buni în trecutul lor din Liga 1, doar că n-au mai confirmat și la Sibiu, motiv pentru care Eugen renunțase să-i mai folosească. Jo, excelent la Iași în 2017, chiar a fost în grevă la Sibiu, nu a marcat niciun gol în 11 meciuri! Cum nu a marcat nici Caiado, portughezul care fusese printre cei mai buni la Gaz Metan.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Sătul de astia scrie

    Inginerii si lucraturi sunt peste tot în țara asta si le gasesti pana si intr-o mica firma de curatenie cu 4 angajati. Românii s-au preocupat in general de-a lungul zecilor de ani, cum ar putea sa-i faca rau oricui din jur si nu cum ar putea sa-i meargă lui mai bine, ca mai apoi sa se întrebe de ce colegul de serviciu l-a „lucrat” pe la spate, fără ca nimeni sa nu realizeze ca asta se intampla cu fiecare in parte. Daca vecinul si-a luat televizor de 1 m diagonală, ce-s prost? Imi iau unul de 2 m chiar dacă nu-mi permite bugetul si nici dimensiunea camerei. Asa suntem, penibili.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...