Finlanda vrea să introducă ziua de lucru de 6 ore și săptămâna cu 4 zile lucrătoare

1 1.285

Al doilea cel mai tânăr prim ministru din lume, vrea program de lucru flexibil și mai mult timp petrecut cu familia.

Sanna Marin, primul – ministru al Finlandei, în vârstă de 34 de ani, propune introducerea unui program de lucru mai flexibil pentru finlandezi pentru a le da acestora posibilitatea să petreacă mai mult timp cu cei dragi. finlanda pm

„Cred că oamenii merită să petreacă mai mult timp alături de familiile lor, alături de cei dragi, să se dedice pasiunilor lor și altor aspecte ale vieții cum ar fi cultura”, a declarat recent oficialul finlandez.

Înainte să devină prim – ministru, Marin a fost Ministru al Transporturilor în guvernul finlandez. Cât timp a ocupat această poziție, a susținut ideea scurtării timpului de lucru pentru angajați, pentru a crește randamentul acestora.

La ora actuală, în Finlanda se lucrează 8 ore / zi, 5 zile/săptămână.

În Suedia, țara vecină, unde s-a introdus ziua de lucru de 6 ore în anul 2015, s-au obținut rezultate bune care au dovedit că angajații erau mai fericiți, mai motivați și mult mai productivi.

În luna noiembrie, Microsoft Japonia a făcut o mișcare îndrăzneață introducând weekend-ul de trei zile în programul angajaților. Rezultatele s-au dovedit a fi uimitoare. Randamentul angajaților a crescut cu 39,9%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Magdalena Biela scrie

    NU este adevarat, este o traducere incorecta, preluata din limba Engleza nu din originalul Finlandez. Prim ministrul Finlandei PROPUNE ORI patru zile pe săptămână ORI șase ore pe zi.

    Spre deosebire de ceea ce scrie GRESIT The Daily Mail, de exemplu, Marin a clarificat mai târziu că a fost o propunere de a reduce timpul de lucru la patru zile pe săptămână sau șase ore pe zi. Prin urmare, nu și-a propus să le prezinte pe ambele în același timp.

    Astfel se publica VESTI ERONATE cu jurnalisti de second hand.

    Cu respect din Finlanda, Magdalena Biela.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...