Sergiu Cipariu a murit de Bobotează în casa lui din Orlat

0 15.759

Era un taragotist apreciat și mare iubitor de folclor și cântec popular românesc. O ambulanță s-a deplasat de urgență luni, la casa artistului din Orlat în urma unui apel la 112, dar potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul și chemat medicul legist.

Sergiu Cipariu doinește acum pentru îngeri. Sergiu Cipariu a murit în gospodăria sa din localitatea Orlat. În urma îndrăgitului artist sibian rămâne un repertoriu folcloric uriaș și numeroasele recitaluri pe care le-a susținut pe scene din lumea întreagă. Era iubit și acasă dar și în străinătate, unde cânta ori de câte ori era invitat să cânte pentru românii de peste hotare.

video

A iubit poezia și cântecul românesc dar mai presus de orice a iubit viața.  Aducea bucurie oriunde se ducea și era cunoscut pentru glumele sale și pentru veselia care îl caracteriza. Sibiul a pierdut un instrumentist excepțional, un interpret fără pereche și un mare om. Sergiu Cipariu împlinise 70 de ani pe 17 decembrie 2019. Reacțiile din lumea muzicii populare nu au întârziat. Silvia Macrea, managerul Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului a recționat pe Facebook:

 „Suntem mâhniți de aflarea unei vești triste…??? A plecat dintre noi un mare artist, prieten al Junilor Sibiului, prieten al familiei Macrea și al multor oameni care l-au aplaudat și l-au iubit…SERGIU CIPARIU…Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei!Ni-l vom aminti mereu prin talentul și jovialitatea sa, prin cântecele nepieritoare”  Silvia Macrea

Suntem mâhniți de aflarea unei vești triste…??? A plecat dintre noi un mare artist, prieten al Junilor Sibiului,…

Publicată de Silvia Macrea pe Luni, 6 ianuarie 2020

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...