Adio Hotel de gheață la Bâlea Lac – Motivul pentru care anul acesta nu se mai face

0 644

⇓ Ascultă știrea ⇓

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac nu va fi construit anul acesta din cauza temperaturilor prea ridicate din această iarnă.

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, obiectivul turistic care a atras în țara noastră mii de turiști străini rămâne doar un proiect pe hârtie. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac nu va fi construit anul acesta din cauza temperaturilor prea ridicate. Constructorilor le lipsește cea mai importantă materie primă – gheața.

Primul hotel de gheață a fost construit la Bâlea Lac în iarna anului 2005. De atunci încoace, în fiecare iarnă, construcția Hotelului a început în jurul datei de 1 Decembrie, în funcție de vremea de afara.

hotelul de gheata balea lac sibiu

Anul trecut, pentru prima data în 15 ani, constructorii nu au putut scoate gheață din Lacul Bâlea pentru că afară a fost prea cald și lacul nu a înghețat suficient. În ultimele săptămâni din 2019, la cota 2000 a nins puțin iar temperaturile au coborât pana la – 10, – 11 grade.

Deși Hotelul de gheață ar fi trebuit să se deschidă înainte de Crăciun și era rezervat aproape în întregime de sărbători, toate rezervările au fost anulate. Majoritatea turiștilor care ar fi urmat sa petreacă Crăciunul sau Anul Nou în Hotelul de gheață erau turiști străini, din Anglia, Franța sau Germania.

Constructorii spun că nu renunță la proiect și că vor încerca din nou să ridice hotelul la iarnă deoarece acum e târziu și previziunile meteorologice pentru următoarele două luni nu sunt favorabile construcției din gheață.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...