sergiu cipariu înmormântat acasă la orlat - sute de oameni l-au condus pe ultimul drum

Sergiu Cipariu a fost înmormântat astăzi de familie în cimitirul din localitatea Orlat într-o ceremonie emoționantă

Moartea îndrăgitului instrumentist a îndoliat o comunitate numeroasă. Cei care îl cunoșteau și cei care l-au auzit cântând i-au fost alături și la slujba de înmormântare care a avut loc la capela din Piața Avram Iancu din Orlat..

„Nu te vom uita niciodată”, ” Ai plecat spre stele și ne-ai întristat pe toți'”, ‘”Dumnezeu te-a iubit prea mult și te-a luat la el ca să cânți în corul lui de îngeri”, „Dumnezeu să te odihnească în pace!”’, au fost doar câteva dintre mesajele care l-au însoțit pe artist pe ultimul drum.

sergiu cipariu înmormântat acasă la orlat - sute de oameni l-au condus pe ultimul drum

Sergiu Cipariu, sau Babu, cum îi spuneau apropiații, a reprezentat cu mândrie Mărginimea Sibiului pe toate scenele pe care a urcat în aproape o jumătate de secol de carieră.  Îi bucura pe toți prin simpla sa prezență. Avea un spirit viu și un simț al umorului greu de egalat.

sergiu cipariu înmormântat acasă la orlat - sute de oameni l-au condus pe ultimul drum

Sergiu Cipariu a murit în gospodăria sa din localitatea Orlat. În urma sa rămâne un repertoriu folcloric uriaș și numeroasele recitaluri pe care le-a susținut pe scene din lumea întreagă. Era iubit și acasă dar și în străinătate, unde cânta ori de câte ori era invitat să cânte pentru românii de peste hotare.

A fost muzicantul preferat al lui Nicu Ceausescu, a fost aplaudat de Ion Iliescu şi apoi de  președintele Traian Băsescu. În 2008 a fost implicat într-un accident grav de circulație. A fost în comă dar medicii au făcut imposibilul și l-au readus la viaţă.

Trecerea în nefiinţă a artistului este o pierdere imensă pentru folclorul românesc şi pentru toţi cei care au reuşit să îl asculte cântând sau recitând versuri culese de el însuşi.

Dumnezeu să îl odihnească!

Ultima oră

Comentariul meu