Sibienii sunt sănătoși tun – Niciun caz de gripă confirmat până acum

0 206

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sibienii s-au ferit de gripă în acest sezon. Până acum, nu a fost confirmat niciun caz la nivelul județului. Cei mai mulți dintre pacienți s-au prezentat la medici, având pneumonie.

„În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii acute şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna precedentă (30.12.2019 – 05.01.2020) a scăzut numărul de Infecţii Acute de Căi Respiratorii Superioare raportate (870), cu circa 8% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (949), scădere așteptată în perioada sărbătorilor, fiind cu 18.99% mai mic față de săptămâna omoloagă din sezonul 2018-2019 (1074) și mai mic cu 39.20% față de media celor 3 săptămâni anterioare (1431). Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 34%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani”, transmite Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 256 cazuri. Cele mai multe cazuri (69) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în prima săptămâna, de circa 23%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an.

Ponderea scăzută a internărilor datorate de IACRS (Infecții Acute de Căi Respiratorii) indică faptul că majoritatea formelor de boală au fost uşoare, însă 37.5% dintre cazurile cu suspiciune de gripă au necesitat internare. Cazurile de suspiciune gripă raportate au fost în număr de 16, față de 11 în săptămâna anterioară. Gripa nu a fost confirmată. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.