UPDATE: Primăria Șeica Mare a contractat deszăpezire de 10.000 de euro dar nu plătește decât dacă ninge

2 6.498

⇓ Ascultă știrea ⇓

Primarul din Șeica Mare este acuzat că a cheltuit 10.000 de euro din bani publici pentru servicii de deszapezire, când afară era vreme de primăvară.

Un localnic a sesizat redacția Ora de Sibiu cu privire la trei achiziții publice făcute de Primăria Șeica Mare în luna noiembrie, care vizau servicii de deszăpezire și intervenții cu lama și cu buldo – excavatorul.

În data de 19 noiembrie 2019, Comuna Șeica Mare a achiziționat de la firma Stark SRL, „Servicii de deszăpezire” în valoare de 11.000 lei, așa cum reiese de pe platforma SICAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

11.000 lei
Sursa: SICAP

Tot în data de 19 noiembrie 2019, Consiliul Local Șeica Mare a cumpărat prin intermediul SICAP, Servicii de deszăpezire (intervenție cu buldo – excavatorul), în valoare de 22.500 lei.

22.500 lei
Sursa: SICAP

Cea de-a treia achiziție a fost făcută pe data de 20 noiembrie 2019 și viza servicii de urgență de deszăpezire pentru care Primăria Șeica Mare ar fi trebuit să plătească 12.100 de lei.

12.100 lei
Sursa: SICAP

Contactat de Ora de Sibiu, primarul localității, Nicolae Șușa spune că banii nu au fost plătiți către firma Stark SRL și că ei au fost puși într-un fond de rezervă al Primăriei Șeica Mare pentru situațiile în care va fi nevoie de servicii de deszăpezire.

„E adevărat că am făcut achizițiile dar nu am dat nici un ban. Prima intervenție cu lama și cu buldo – excavatorul a avut loc duminică. Lucrăm cu aceasta firmă de vreo șase ani și până acum nu am avut nici un fel de probleme cu ei. Și-au făcut treaba bine și îi plătim pe oră, în funcție de cât e nevoie să intervină și cu câte utilaje. Am mai avut controale dar întotdeauna am fost lăudați că facem bine treaba asta (n.r. deszăpezirea)”, ne-a declarat primarul.

Nicolae Șușa este la al treilea mandat de primar.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. gramaticus scrie

    Decat daca 🙂

  2. Lucy scrie

    „decat daca” „decat daca”

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.