10 sfaturi ca să faci cumpărături în siguranță în perioada reducerilor. Polițiștii sunt cu ochii în patru

0 244

Poliția ne recomandă să cumpărăm din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoaștem sau pe care le-am mai folosit și să verificăm rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online

Sfârșitul sărbătorilor de iarnă este și perioada în care cei mai mulți comercianți oferă reduceri la numeroase produse. Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu ne oferă 10 sfaturi pentru a ne bucura pe deplin de bunurile achiziționate:

reduceri

La cumpărăturile în magazine:

1. Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

2. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

3. Tastaţi codul PIN cu discreţie atunci când efectuaţi plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!

4. Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

La cumpărăturile on-line:

5. Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

6. Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs.

7. Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

8.  Nu oferiţi informaţiile de pe card, dacă site-ul nu folosește o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

9. Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original.

10. Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.