A murit Titi Schmidt – părintele Festivalului de Jazz de la Sibiu

1 1.835

⇓ Ascultă știrea ⇓

Părintele festivalului de Jazz de la Sibiu, Hilarius Johannes Konstantin (HJK) Schmidt a decedat la finalul lunii decembrie a anului trecut. Dorința acestuia a fost ca trecerea sa în neființă să fie un eveniment discret.

Vestea tristă că HJK Schmidt a decedat a fost dată de reprezentanții Sibiu Jazz Festival, pe pagina de Facebook. HJK Schmidt avea 75 de ani. „HJK Schmidt a decedat la finalul lunii decembrie anul trecut. Dorința lui a fost ca trecerea sa în neființă să fie un eveniment discret cu participarea familiei și a prietenilor apropiați. Decesul său nu va afecta ediția 50 a Sibiu Jazz Festival întrucât programul artistic este finalizat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival.

Titi Schmidt, așa cum îl știam cu toții, a fost organizatorul celui mai vechi festival de jazz din România și membru fondator al Jazz Club Sibiu. Cea mai mare parte din viață și-a dedicat-o festivalului de jazz de la Sibiu, un eveniment artistic de amploare.

În anul 2005, Sibiu Jazz Festival a fost recunoscut ca cel mai important eveniment de gen din România, devenind primul festival din țara noastră, membru în cea mai importantă rețea de festivaluri și promotori de jazz din Europa: Europe Jazz Network.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Conservatorul scrie

    Madalina Rosu, cine ti a spus tie ca Schmidt este parintele festivalului de jazz? De asemenea, ai uitat sa spui ca d l Schmidt era in inima sa de fapt un comunist. Un marxist ordinar! De unde se explica si poza cu Che Guevarra in piept!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...