STUDIU – Cinci obiceiuri nesănătoase care ne scurtează viața

Un nou studiu arată că viața noastră ar putea fi mai lungă cu zece ani, dacă am scăpa de cinci obiceiuri care ne fac rău. Este vorba despre fumat, consum de alcool, obezitate, diete nesănătoase și sedentarism.

Studiul a analizat impactul eliminării acestor factori de risc asupra unei vieţi mai lungi, fără diabet, boli cardiovasculare, cancer sau alte boli cronice.

„Am descoperit că respectarea unui stil de viaţă sănătos poate extinde semnificativ viaţa unei persoane fără apariţia bolilor”, a declarat autorul Frank Hu, şeful departamentului de nutriţie de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard, citat de Mediafax.

„În mod special, femeile care practică cele cinci obiceiuri au câştigat peste 10 ani în plus de viaţă fără boală, iar bărbaţii au primit aproape opt ani în plus”, a spus Hu.

Cercetarea reprezintă o extensie a unui studiu publicat anul trecut care a urmărit peste 38.000 de bărbaţi timp de 28 de ani, precum şi 73.000 de femei timp de 34 de ani.

„Nu este niciodată prea târziu să urmeze aceste obiceiuri. Pentru fumători, cel mai important lucru este renunţarea la acest viciu. Cât pentru nefumători, o dietă sănătoasă şi mişcarea sunt importante pentru menţinerea unei greutăţi normale”, a mai adăugat Hu.
Sursa: Digi24

consum de alcooldiete nesanatoasefumatobezitateviata sedentara
Comentarii (0)
Comentează