VIDEO – Cum a fost simultanul de șah în prima clasă în natură din Sibiu

0 387

Peste 20 de copii au jucat șah duminică la Școala Gimnazială nr 4, într-un simultan oferit de Robert Sava, liderul național al sportivilor sub 10 ani și principalul favorit la titlul de campion național al categoriei sale în 2020.

Robert Sava are 9 ani și este sportivul Academiei de Șah Hannibal care în acest weekend, în parteneriat cu Clubul Sportiv Turnul Alb Sibiu, a organizat la Hotel Ibis Sibiu concursul Turnul de Zăpadă.

Copiii s-au bucurat de o altfel de activitate în aer liber și au experimentat cum se poate derula o lecție în natură și care sunt beneficiile acesteia.

„Școala noastră a reușit să creeze acest spațiu neconvențional de învățare în urma concursului de proiecte “Câştigă cu Metano și Electro pentru comunitatea ta” din cadrul programului educațional “Întâlnire cu Energia”, ediția 2018. Ne-am dorit să le oferim copiilor o altfel de experiență de învățare care să le genereze o stare de bine ajutând totodată și la formarea competențelor prevăzute în programa școlară” , spune Manuela Vrancea, cadru didactic la Școala Gimnazială nr. 4 Sibiu.

video

Șahul este unul dintre cele mai complexe jocuri pe care omul le-a inventat în decursul istoriei sale. Această complexitate este dată de multitudinea posibilităților și situațiilor care pot apărea pe tabla de joc. Practic putem spune că șahul simulează viața reală la o scară redusă. Toate principiile și strategiile pe care le aplicăm în acest joc sunt desprinse din viața noastră de zi cu zi.

Prin studierea jocului de șah putem să ne dezvoltăm un set de procese cognitive care în mod sigur ne vor ajuta să fim mai eficienți în activitățile pe care le desfășurăm în viața reală. Ne propunem ca dincolo de performanță, copiii să deprindă abilități utile în viața lor personală și academică” , explică Christiansen Sava, antrenor de șah al Academiei de Șah Hannibal. Sportul minții exersat în natură i-a bucurat atât pe copii cât și pe părinții.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.