Intervențiile pompierilor sibieni în wekeend – Au stins incendii și au căutat o persoană rătăcită în pădure

457

Pompierii militari din cadrul ISU Sibiu au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, pentru stingerea a două incendii și acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 94 cazuri medicale. Alte 28 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

În data de 10 ianuarie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu, a intervenit în localitatea Sărata, pentru asanarea (curățarea terenului de muniție rămasă neexplodată) ridicarea, transportul și depozitarea a patru cartușe de pistol de 6,5 mm.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Mediaș și Punctului de lucru Dumbrăveni au intervenit în municipiul Mediaș și în localitatea Dumbrăveni pentru deblocarea ușilor a două apartamente (10.01.2020 și 12.01.2020).

Totodată, în data de 11 ianuarie, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu a asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor în municipiul Sibiu, str. Alba Iulia, la o țeavă de gaz deteriorată în urma unui accident rutier.

Duminică, 12 ianuarie, pompierii militari din cadrul Secția de Pompieri Agnita s-au mobilizat pentru căutarea și salvarea unei persoane rătăcite și blocate cu autoturismul în zona de pădure din localitatea Țeline. Persoana a fost salvată și deblocată din locul unde se afla. Nu a necesitat îngrijiri medicale.

De asemenea, în data de 12 ianuarie, s-au transmis atenționări de cod galben de ceață pe raza județului Sibiu ca urmare a informării primite din partea Centrului Meteorologic Transilvania Sud.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi