Peste 3.000 de copii s-au născut în 2019 la Maternitatea din Sibiu

0 1.347

⇓ Ascultă știrea ⇓

Peste 3.000 de bebeluși au venit pe lume, în anul 2019, la Sibiu. Pentru al șaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate au indicat creșterea numărului de copii născuți la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Cu 3% mai multe nașteri în 2019 față de anul precedent
Au fost înregistrate 3.098 de nașteri, dintre care 68 au fost gemelare și 4 de tripleți, numărul nou-născuților fiind de 3.174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-născuților, 1.652 sunt băieți și 1.552 de fete. Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. “Recolta de toamnă” a adus 297 nou-născuți (160 băieți, 137 fete). Cei mai puțin copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuți (109 băieți, 113 fete).

„Ne bucurăm că ne-am menținut pe această direcție ascendentă, pentru că a da viață este cel mai frumos lucru al existenței noastre. Principalele motive care atrag mămicile către serviciile maternității de stat sunt condițiile foarte bune pe care le oferim, atât raportat la facilitățile de cazare, cât și la capitolul îngrijire și tratament”, au declarat medicii maternității.

salon nn 2

Maternitatea din Sibiu este una complet renovată și modernizată iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații corespunzătoare, de la cabinete, săli de nașteri, sălile de operații și până la saloanele de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) unde sunt cate mămicile împreună cu bebelușii. De asemenea, personalul medical al maternității are printre cele mai bune rezultate din țară.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...