Primul caz de gripă confirmat în județul Sibiu – O gravidă din Mediaș nevaccinată

0 496

⇓ Ascultă știrea ⇓

A fost confirmat primul caz de gripă din județul Sibiu din acest sezon. Este vorba despre o femeie din Mediaș, care este gravidă. Aceasta nu era vaccinată antigripal.

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a fost informată în cursul zilei de luni de către Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș despre confirmarea unui caz de infecție respiratorie acută severă cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaș, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal.

Gripa a debutat în 27 decembrie 2019. Femeia s-a prezentat în aceeași zi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureș și a fost internat în Secţia Boli infecţioase, cu suspiciune de SARI. Evoluția a fost favorabilă, iar bolnava s-a externat în 03.01.2020, în stare generală bună.

Proba pentru detectare de virus gripal recoltată în spital a fost lucrată la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Timișoara, iar în data de 10 ianuarie 2020 i-a fost comunicat Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș rezultatul pozitiv pentru gripă de tip AH3.

Investigația epidemiologică efectuată de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie arată că ceilalți membri ai familiei (soțul și alți 2 copii) nu au prezentat semne clinice de boală.

Precizăm că acest caz este primul caz din județul Sibiu confirmat cu gripă în acest sezon.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...