Sibieni trimiși în judecată pentru obținerea de fonduri de la APIA cu acte false

2.392

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi sibieni, care au obținut fonduri de la APIA cu acte false.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada 2015-2018, cei doi inculpați ar fi depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate, situate pe raza localității Cisnădie, județul Sibiu”, se arată într-un comunicat DNA.

Prin aceste demersuri, cei doi inculpați ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 642.008 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi