VIDEO Spectacol inedit Eminescu – Zeci de credincioși au cântat pe ritmuri folk la îndemnul preotului Cătălin Dumitrean

0 403

⇓ Ascultă știrea ⇓

Sute de credincioși l-au comemorat pe marele poet național în biserica de pe strada Dealului printr-un moment muzical impresionant

Momentul dedicat lui Mihai Eminescu a fost filmat după slujba de duminică, la care au asistat în jur de 200 de credincioși.

„Aveți telefon? Scoateți-l puțin. Urmează ceva frumos. Colegii din altar, stingeți puțin lumina în biserică. Stingeți și de-acolo (n.r. din spate), rămân doar reflectoarele. Aprindeți puțin lanterna, lumina lină. Urmează cântecul Eminescu .”

La îndemnul preotului Cătălin Dumitrean, credincioșii, întâi mai sfioși, apoi cu mai mult curaj, și-au scos telefoanele și le-au ridicat deasupra capului.

Haideți, dacă aveți, acum puteți să le folosiți în biserică (n.r. telefoanele)”, le-a spus preotul Dumitrean.

credinciosi eminescu

„La zidirea soarelui se știe/ Cerul a muncit o veșnicie,/ Noi muncind întocmai ne-am ales cu,/ Ne-am ales cu Domnul Eminescu,/ Domnul cel de pasăre măiastră,/Domnul cel de nemurirea noastră,/Eminescu, Eminescu.”

Versurile cântecului au răsunat din 200 de piepturi, stârnind un val uriaș de emoție.

Spectacolul a fost organizat de Cenaclul „Lumină Lină”, inființat în urmă cu mai mulți ani de preotul Catalin Dumitrean.

catalin dumitrean

„Facem românism acolo unde nu calcă picior de misionar. Dăm concerte în sate unde zeci de ani nu se întâmplă nimic, la nivelul unor inițiative. Și de aceea, efectiv, după noi, rămân urme incredibile. Oamenii își iubesc și mai tare ortodoxia și se simt bine ca români. Vrem să trezim istoria din letargie. Să fim lângă oamenii simpli, să ajutăm preoții în misiunea lor și să refacem România eternă. Sperăm să schimbăm rutina și nepăsarea. Vrem o biserică mai vie și credincioși mai plini de inițiative. Noi vrem să îi reînvățăm pe frații noștri iubirea. Și să avem comunități creștine pline de viață și de atenție față de cei necăjiți. Vreau ca acest cenaclu să mai trăiască până când va fi un model pentru alți creștini și români. Ceea ce facem noi să fie un punct de reper pentru alte formule misionare. Ar fi minunat!”, a spus părintele Cătălin Dumitrean.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.